ნამცხვარი „ტვიქსი"

  09:10:10     04-05-2012

მასალა:

სოუსი:

სგუშონი 1 ქილა

კარაქი 125გრ.

თაფლი 30მლ.

ბისკვიტი:

პურის ფქვილი 200გრ.

კარაქი 100გრ.

შაქარი 100გრ.

მინანქარი (გლაზური):

შოკოლადი 300–400გრ.

სოუსის მომზადება:

სგუშონი, კარაქი და თაფლი მოვათავსოთ ქვაბში, დავდგათ გაზქურაზე და წამოვადუღოთ, შემდეგ ცეცხლს დავუწიოთ და ვხარშოთ კარამელის ფერის მიღებამდე (მიღებული მასა თხელი არ უნდა იყოს).

ბისკვიტის მომზადება:

კარაქს ავურიოთ შაქარი, დავამატოთ ფქვილი და კარგად ავურიოთ, მომზადებული მასა მოვათავსოთ ფორმაზე და თითებით კარგად დავპრესოთ, გამოვაცხოთ 160* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში 30 წუთის განმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ გავაცივოთ და დავასხათ მომზადებული სოუსი, ზედაპირი კარგად მოვუსწოროთ და მოვასხათ გამდნარი შოკოლადი. შევდგათ მაცივარში რამოდენიმე საათით. გაცივების შემდეგ დავჭრათ სასურველი ფორმის ნაჭრებად.