სუპი აფხაზურად

  11:43:01     30-04-2012

მასალა:

მაწონი 3–3,5 ჭიქა

მწვანე ხახვი 50–75გრ.

კიტრი 150გრ.

ბოლოკი 50გრ.

ნიორი 1–2 კბილი

კამა 4–5 ძირი

მოხარშული კვერცხი 2ც.

აჯიკა და მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

კიტრი დავჭრათ კუბიკებად, ჩავყაროთ ქვაბში ან ღრმა ჯამში, დავამტოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, საშუალო ზომის ნაჭრებად დაჭრილი ბოლოკი, დანაყილი ნიორი, წვრილად დაჭრილი კამა, აჯიკა, მოვაყაროთ მარილი, დავასხათ მაწონი (მაწონი წინასწარ გავხსნათ ადუღებულ წყალში), კარგად ავურიოთ, ბოლოს დავამატოთ კუბიკებად დაჭრილი კვერცხი და კვლავ ავურიოთ.