წიწილა ისრიმ–მაყვალში

  06:11:48     21-04-2012

მასალა:

წიწილა 1კგ.

ზეთი შესაწვავად

მარილი გემოვნებით.

სოუსი:

მაყვალი 100გრ.

მწვანე ყურძენი 100გრ.

ნიორი 4 კბილი

წიწაკა 1ც.

ქინძი 2 კონა.

გატარებული ნიგოზი 2 ს/კ.

დაფქვილი შავი პილპილი და მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

წიწილა გავჭრათ მკერდზე, გავასუფთავოდ, გავრეცხოთ, მოვაყაროთ მარილი და შევწვათ ზეთში ორივე მხრიდან (ზემოდან დავადოთ რაიმე სიმძიმე, რათა კარგად შეიწვას).

სოუსის მომზადება:

ყურძენი გავცრათ (კანი და კეკლები გადავყაროთ), დავამატოთ ჩანგლით დასრესილი მაყვალი, გატარებული ნიგოზი,  წიწაკა,  ნიორი და ქინძი, მოვაყაროთ მარილი კარგად ავურიოთ და მოვასხათ შემწვარ ცხელ წიწილას. გავაფორმოთ დაჭრილი მწვანილით.