ნამცხვარი ჯემით

  08:47:24     18-04-2012

მასალა:

კარაქი 100გრ.

კვერცხი 2ც.

თაფლი 200გრ.

ლიმონის ცედრა (ლიმონის კანი გახეხილი) 1 ჩ/კ.

პურის ფქვილი 200გრ.

ზეთი 2 ს/კ.

კაკაო 1–2 ს/კ.

გამაფხვიერებელი 1 პაჩკა

ნებისმიერი ჯემი 150გრ.

მომზადება:

დარბილებული კარაქი ავთქვიფოთ ლიმონის ცედრასთან და თაფლთან ერთად, შემდეგ დავამატოთ კვერცხი, ზეთი, გაცრილი ფქვილი, კაკაო, გამაფხვიერებელი და კარგად ავურიოთ. მომზადებული მასა მოვათავსოთ პერგამენტდაფარებულ გამოსაცხობ ფორმაზე და გამოვაცხოთ 160* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში დაახლოებით 40 წუთის განმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ გავაცივოთ, გავჭრათ შუაზე, ქვედა ფენას წავუსვათ ჯემი, დავაფაროთ მეორე ფენა და კვლავ წავუსვათ ჯემი.

წყარო