ტორტი „ჩიტის რძე"

  09:53:30     11-04-2012

მასალა:

ბისკვიტი:

მარგარინი 150 გრ.

 

კაკაო 2 ჩ/კ.

 

არაჟანი 0,5 ჭიქა

 

კვერცხი 3ც.

 

შაქარი 1 ჭიქა

 

სოდა 1 ჩ/კ.

 

ძმარი 1 ს/კ.

 

პურის ფქვილი 1 ჭიქა

კრემი:

 

რძე 0,5 ლ.

 

მანანის ბურღული 3 ს/კ.

 

შაქრი 2/3 ჭიქა

 

კარაქი 200 გრ.

გასაფორმებლად:

ნიგოზი და შოკოლადი გემოვნებით.

მომზადება:

დარბილებულ მარგარინს დავამატოთ კვერცხი, კაკაო, არაჟანი, შაქარი, სოდა ძმრით ათქვეფილი, ფქვილი და დავაბლენდეროთ ან ავთქვიფოთ მიქსერიოთ, შემდეგ მომზადებული მასა ჩავასახთ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაში და გამოვაცხოთ აირღუიმელში.

კრემის მომზადება:

რძე ავადუღოთ დავამატოთ მანანის ბურღული, შაქარი და ვადუღოთ სქელი ფაფის კონსისტენციამდე, შემდეგ გადმოვდგათ გაზქურიდან, გავაცივოთ და ავთქვიფოთ კარაქთან ერთად.

ტორტის აწყობა:

გამომცხვარი ბისკვიტი გავჭრათ შუზაე ორ ფენად, შემდეგ ქვედა ფენას წავუსვათ კრემი, დავაფაროთ მეორე ფენა, კვლავ წავუსვათ კრემი და გავაფორმოთ გახეხილი შოკოლადით და გატარებული ნიგოზით.

წყარო