ბატი ვაშლის სატენით

  10:57:49     04-04-2012

მასალა:

    1 ცალი ბატი (2 კილოგრამი)

    1 კილოგრამი ვაშლი

    2 სუფრის კოვზი ქიშმიში

    1 ჩაის კოვზი მიხაკ-დარიჩინი

მარილი-გემოვნების მიხედვით გავასუფთავებულ ბატს მუცლის ღრუ ამოვუვსოთ წვრილად დაჭრილი კანგაცლილი ვაშლით, რომელშიაც ავურევთ 2 სუფრის კოვზ ქიშმიშს, 1 ჩაის კოვზ დანაყილ მიხაკ-დარიჩინს და ცოტაოდენ მარილს. ბატს ზემოდანაც მოვაყაროთ მარილი და შევდგათ ჰაერღუმელში. როდესაც ბატი შეიწვება, ლანგარის შუა ადგილზე დავყაროთ ვაშლის სატენი და ირგვლივ მოვუწყოთ ასო-ასოდ დაჭრილი ბატის ხორცი.