ბლინები არაჟნით

  10:24:58     06-03-2012

მასალა:

    800 გრამი პურის ფქვილი

    2 ჩაის ჭიქა რძე

    2 ჩაის ჭიქა მაწონი

    1 ჩაის ჭიქა არაჟანი

    6 ცალი კვერცხი

    100 გრამი კარაქი

    50 გრამი ერბო

ჯერ რძისა და თეთრი ფქვილისაგან მოვამზადოთ ჩვეულებრივი, საშუალო სისქის საფუარი, მივუმატოთ 1 ჩაის ჭიქა მაწონი და დავდგათ თბილ ადგილას კარგად რომ ამოვიდეს. შემდეგ ამ საფუარს დავუმატოთ 6 კვერცხის გული, გამდნარი კარაქი, ცოტა მარილი, შაქარი და ისევ  დავდგათ თბილ ადგილზე 2-3 საათით. შემდეგ შევურიოთ კიდევ 1 ჩაის ჭიქა მაწონი და მაგრად ათქვეფილი იმავე კვერცების ცილა. გავაჩეროთ კიდევ ოცი წუთით და დავიწყოთ ბლინების ცხობა. ბლინები სუფრაზე მივიტანოთ არაჟანთან ერთად.