“მწვანე” სალათა (სამარხვო)

  11:57:41     02-03-2012

მასალა:

    მწვანე სალათის ფოთლები

    1 ს/კ ღვინის ძმარი

    4-5 ს/კ ზეითუნის ზეთი

    1/2 ჩ/კ მარილი

    1/8 ჩ/კ პილპილი

სალათის ფოთლები გავრეცხოთ და 15 წუთით ჩავდოთ ცივ წყალში. შემდეგ ამოვიღოთ წყლიდან და დავჭრათ. დაჭრილ სალათის ფოთლებს დავასხათ სოუსი და მოვურიოთ ქვემოდან ზემოთ. სალათას შეგიძლიათ დაუმატოთ 1 ცალი დაჭრილი პამიდორი.

სოუსის მომზადების წესი:

ჩავყაროთ ჯამში მარილი და პილპილი. დავუმატოთ ძმარი და ვურიოთ მარილის გადნობამდე. შემდეგ დავუმატოთ ზეითუნის ზეთი და კარგად მოვურიოთ. ჯამში მარილთან და პილპილთან ერთად შეგიძლიათ მოურიოთ დანაყილი ერთი კბილი ნიორი.