ჩინური ტორტი ლიმონით
11:53:24     02-03-2012
მასალა:
7 კვერცხი
2 ჭიქა ფქვილი
1-1/2 ჭიქა შაქარი
3 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი
1 ჩაის კოვზი მარილი
3/4 ჭიქა წყალი
1/2 ჭიქა ზეთი
4 ჩაის კოვზი გახეხილი ლიმონის კანი
2 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი
1/2 ჩაის კოვზი “ტარტარის კრემი“
გასაფორმებლად:
1/3 ჭიქა რბილი კარაქი
3 ჭიქა საკონდიტრო შაქარი
4-1/2 ჩაის კოვზი გახეხილი ლიმონის კანი
მარილი
1/4 ჭიქა ლიმონის წვენი
კვერცხის ცილა მოათავსეთ დიდ თასში და გააჩერეთ ოთახის ტემპერატურაზე 30 წუთის განმავლობაში. მეორე თასში კი ერთმანეთს შეურიეთ ფქვილი, შაქარი, გამაფხვიერებელი და მარილი. ერთმანეთს ცალკე შეურიეთ კვერცხის გულები, წყალი, ზეთი, ლიმონის კანი და ვანილი; მიღებული მასა დაუმატეთ ფქვილის ნარევს და მოურიეთ კარგად. დაამატეთ ტარტარის კრემი, კვერცხის ცილა და მოზილეთ საშუალო სიჩქარით რბილი მასის მიღებამდე.
მიღებული მასა ფრთხილად მოათავსეთ 26 (25,4) სმ დიამეტრის ფორმაში (იხილეთ კომენტარი). აცხვეთ 325 გრადუსზე 50-55 წუთით, სანამ ცოტათი არ შეყავისფრდება და ზედაპირი არ გამოშრება. შემდეგ დაუყოვნებლივ გადმოაბრუნეთ ფორმა და დააცადეთ ტორტს გაცივება (დრო: საშუალოდ 1სთ).
დანის მეშვეობით ამოიღეთ ტორტი ფორმიდან. პატარა თასში მოათავსეთ გასაფორმებელი ინგრედიენტები და ურიეთ, სანამ გლუვი არ გახდება. მიღებული მასა ზევიდან მოასხით გამომცხვარ ტორტს და მიირთვით გემრიელად.