სოკოს სუფი გუფთით
10:38:07     03-02-2012
მასალა:
სუფისთვის
ქამა სოკო - 400 გრ
კარტოფილი - 2 ცალი
სტაფილო - 1 ცალი
ხახვი - 1 თავი
მწვანე ხახვი - გემოვნებით
არაჯანი - გემოვნებით (შეზავებისთვის)
წიწაკა - გემოვნებით
მარილი - გამოვნებით
გუფთისთვის
ხორცის ფარში - 200 გრ
ბუსტუღი - 25 ცალი (ფისტაშკები)
ნიორი - 2 კბილი
ოხრახუში - გემოვნებით
კვერცხი - 1 ცალი
მარილი - გემოვნებით
წიწაკა - გემოვნებით
გასუფთავებული ბოსტნეული , გატარებული ხორცის ფარში
ბუსტუღი, ნიორი და წვრილად დაჩრილი ოხრახუში შევურიოთ ფარშს. დავამატოთ კვერცხი, მარილი და წიწაკა და ყველაფერი კარგად ავურიოთ.
მიღებულ ფარშს ვდგამთ მაცივარში 10 წუთით.
ქამა სოკოს თხლად ვჭრით, ხახვს-რგოლებად, სტაფილოს და კარტოფილს დიდ ნაჭრებად.
მაცივრიდან ამოვიღოთ ფარში, გავყოთ ის 18 ნაწილად და გავაკეთოთ გუფთა. შევწვათ გუფთა ქვაბში.
იმავე ქვაბში მოვშუშოთ ხახვი, სოკო და სტაფილო.
ბოსტნეულს დავამატოთ 1.5 ლიტრი წყალი, ჩავდოთ კარტოფილი, წიწაკა და მარილი. ეს ყველაფერი ვხარშოთ 10-15 წუთი.
როცა კარტოფილი მზად იკნება, დავამატოთ გუფთა და ვხარშოთ 5 წუთი.