ყურძნის ტორტი

  15:01:41     14-01-2012

მასალა 12 ულუფისთვის:

    2 ცალი ბისკვიტი

    12 გ ჟელატინი

    750 გ თეთრი და წითელი ყურძენი

    500 გ იოგურტი

    150 გ შაქარი

    1 ჩ/კ გახეხილი ლიმონის კანი

    100 გ თეთრი ღვინო

    375 გ ცხიმიანი ნაღები

    4 ს/კ ლიმონის წვენი

    1 პაკეტი ვანილიანი შაქარი

    დაჭრილი ფუსტუღი

ჟელატინი ჩაალბეთ ცივ წყალში. ყურძნის 1/5 გადაინახეთ. დანარჩენი შუა-შუა დაჭერით. ჟელატინი გახსენით თბილ ღვინოში, შეათქვიფეთ იოგურტი და 15 წუთით შედგით მაცივარში. ათქვიფეთ 2/3 ნაღები, შეურიეთ ჟელატინიანი იოგურტი.

ბისკვიტის ერთ ფირფიტას წაუსვით ნახევარი კრემი და 2/3 დაჭრილი ყურძენი მოაყარეთ. დააფარეთ მეორე ბისკვიტი, წაუსვით დარჩენილი კრემი და მოაყარეთ დარჩენილი დაჭრილი ყურძენი. შედგით მაცივარში 6 საათით.

გადანახულ ყურძენს მოასხით ლიმონის წვენი, ამოავლეთ შაქარში. ნაღებს შეათქვიფეთ ვანილი და წაუსვით ტორტს. მორთეთ შაქარშემხმარი ყურძნის მარცვლებით და მოაყარეთ ფუსტუღი.