ჩაშუშული ხორცი უნგრულად

  12:29:49     05-11-2010

გარეცხილი და მცირე ზომაზე დაჭრილი ხორცი მოვშუშოთ ღრმა ტაფაში. შემდეგ დავამატოთ წყალი და მივიყვანოთ მზადყოფნამდე. წყალი საბოლოოდ უნდა ჩაშრეს, ასე რომ ბევრი რომ არ მოგივიდეთ შეგიძლიათ თანდათანობით ჩაამატოთ - საჭიროებისდა მიხედვით.

ჩავამატოთ ცოტაოდენი მცენარეული ზეთი, ჩავყაროთ ხახვი და გავაგრძელოთ შუშვა. ხახვი რომ მოიშუშება, დავუმატოთ სასურველი ოდენობით ტომატი. ჩავყაროთ დაჭრილი სოკო შამპინიონები და ცოტა მოგვიანებით - წვრილად დაჭრილი ნიორი და გავაგრძელოთ შუშვა, სანამ სოკოც არ იქნება მზად.

შემდეგ ვამატებთ პამიდორსა და ბულგარულ წიწაკას (კუბიკებად დაჭრილს) და ვშუშავთ - თუ წვნიანი გსურთ, 5 წუთიც საკმარისია. თუ შედარებით მშრალი - იქამდე, სანამ პამიდორის წვენი არ ამოშრება.

 

ბოლოს ვამატებთ გაროხს. ვანელებთ მარილით, მწვანილეულითა და სუნელებით სურვილისდა მიხედვით, ვაჩერებთ კიდევ 3-4 წუთი. სცადეთ ცოტაოდენ-კეფირ-მოსხმულიც - პიკანტურ გემოს აძლევს. ასევე უნდა იცოდეთ, რომ კერძის მომზადებსათვის დააახლოებით 1 სთ -დან - 1.30 მდე დაგჭირდებათ, დამოკიდებულია რა სახის ხორცი გაქვთ.


ინგრედიენტები 2 პორციაზე:

300-400 გრამი საქონლის ხორცი (უძვლო, აპკებისგან გასუფთავებული)

200-250 გრამი დაჭრილი შამპინიონები (დაკონსერვებული)

2 საშუალო ზომის ბულგარული წიწაკა

200 გრამი ბარდა

1 ქილა დაჭრილი პამიდორის კონსერვი

1 დიდი თავი ხახვი

1-2 კბილი ნიორი

მწვანილეული - სურვილით.

მარილი, ტომატი, ხმელი სუნელი, ხმელი ქინძი და ორეგანო - გემოვნებით.

კეფირი - ასევე სურვილის და მიხედვით; ასევე გემოვნებით

მისაყოლებლად რეკომენდირებული ღვინო: რქაწითელი