მანგოს ნამცხვარი

  11:28:57     04-01-2012

ცხვება 26 სმ დიამეტრის ტორტის გასახსნელ ფორმაში

 გამოდის 12 ნაჭერი

 1 ნაჭერი=150 კ/კალ.

 დრო მოსამზადებლად 25წთ, გამოსაცხობად 20 წთ.

მასალა ცომისთვის:

2 კვერცხი

50 გ შაქრის პუდრა

50 გ ფქვილი

სხვა მასალა:

3 ცალი მწიფე მანგო

3 ჩ.კ. შაქრის პუდრა

300 გ ფორთოხლის ჯემი

1 ს.კ. ფორთოხლის ლიქიორი (სურვილისამებრ)

2 ს.კ. თხლად დაჭრილი ნუში

ცხიმი ფორმისთვის

გააცხელეთ ღუმელი. წაუსვით ცხიმი ფორმას. კვერცხი და შაქრის პუდრა აურიეთ კრემისებური მასის მიღებამდე, შეურიეთ ფქვილი. ჩაასხით ცომი ფორმაში და აცხვეთ 175 გრადუსზე 15-20 წუთით. ოდნავ გააცივეთ და ამოიღეთ ფორმიდან.

მანგო გათალეთ, გამოაცალეთ კურკა, დაჭერით თხელ, გრძელ ნაჭრებად. მოაყარეთ 2 ჩაის კოვზი შაქრის პუდრა. გააჩერეთ 10 წუთით. შემთბარი ფორთოხლის ჯემი გაატარეთ საცერში, დაუმატეთ ფორთოხლის ლიქიორი. მიღებული მასის ნახევარი წაუსვით ნამცხვარს, ზემოდან მოაწყვეთ მანგოს ნაჭრები და გადაუსვით დარჩენილი ჯემი. ნუში და 1 ჩაის კოვზი შაქრის პუდრა უცხიმოდ ოდნავ მოხალეთ. ნამცხვრის გვერდები მორთეთ მოხალული ნუშით.