ქათმის ღვიძლი იაპონურად

  14:52:45     17-12-2011

მასალა:

5 ს/კ სოიოს სოუსი

500 გ ქათმის ღვიძლი

2 ს/კ მცენარეული ზეთი

1 მწვანე ბულგარული წიწაკა

1-2 კბილი ნიორი

 2 ს/კ შაქარი

1 ჩ/კ შირბახტის ზეთი

ჯანჯაფილი სურვილის მიხედვით

 ბოლოკი

მწვანე ხახვი

2 ს/კ ხერესი დამატებული

1/2  ჩ/კ შაქარი

ღრმა ჯამში ჩავასხათ სოიოს ზეთი, ხერესი შაქრით, ჩავაწყოთ დაჭრილი ქათმის ღვიძლი. გავაჩეროთ 20-30 წუთის განმავლობაში, დროდადრო მოვურიოთ. 30 წუთის შემდეგ ამოვიღოთ ღვიძლის ნაჭრები და შევწვათ ცხელ ცხიმიან ტაფაზე 3-4 წუთი, სანამ არ მიიღებს ყავისფერ შეფერილობას. დავამატოთ დაჭრილი მწვანე წიწაკა, ხახვი, ნიორი, ჯანჯაფილი და განვაგრძოთ შეწვა კიდევ 2-3 წუთი. ღვიძლის ნაჭრები უნდა იყოს გარედან ყავიფერი. დავასხათ ზემოდან სოიოს ზეთი, მოვაყაროთ შაქარი და კარგად ავურიოთ. დავამატოთ შირბახტის ზეთი. კერძი შეიძლება, სურვილისამებრ, მოვრთოთ ბოლოკის თხელი ნაჭრებით.