შემწვარი თევზი პომიდვრით

  10:27:44     10-12-2011

მასალა:

1 კგ. თევზი (მაგ. სიგა, კეფალი, სკუმბრია)

1 კგ. პომიდორი

4 თავი ხახვი

მჭადის ფქვილი და ზეთი შესაწვავად

მარილი გემოვნებით

კარგად გასუფთავებული თევზი დაჭერით, ამოავლეთ მჭადის ფქვილისა და მარილის ნარევში და ორივე მხრიდან შეწვით ზეთში; გამოაცალეთ ძვლები. ცალკე ზეთში მოშუშეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი; დაამატეთ გაფცქვნილი და დაჭრილი პომიდორი. შეაზავეთ მარილით, როცა კარგად ჩაიშუშება. დაასხით მიღებული მასა შემწვარ თევზს, გააჩერეთ რამდენიმე საათით და შემდეგ გემრიელად მიირთვით.