ფორთოხლის მარმელადი

  11:30:06     05-12-2011

მასალა:

3 ფორთოხლის კანი

500 გ გათლილი ფორთოხალი

500 გ ფორთოხლის წვენი

500 გ შაქარი

1 პაკეტი “ჟელფიქსი 2:1″

 

გათლილი ფორთოხლისგან მოამზადეთ პიურე და ჩაასხით ქვაბში. დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი 3 ფორთოხლის კანი, წვენი, ჟელფიქსი და ნახევარი შაქარი. მორევით მიიყვანეთ ადუღებამდე, დაუმატეთ დარჩენილი შაქარი და 3 წუთით ადუღეთ. გადმოდგით და მაშინვე ჩაასხით მშრალ ქილებში, მოხუფეთ და 5 წუთით თავდაყირა გააჩერეთ.