ბულგურის სუპი თურქულად

  10:44:46     28-11-2011

მასალა:

2 ჭიქა ბულგური

1 მოზრდილი თავი ხახვი

2ს/კ ტომატ-პასტა

2 ს/კ ზეთი

2 კბილი ნიორი

1 სტაფილო

1ს/კ ლიმონის წვენი

1 ჩ/კ გამხმარი პიტნა

ბულგურს დაასხით წყალი, მოხარშეთ თავდახურულ ქვაბში მზადყოფნამდე. შეფუთვაზე მითითებულია ხარშვის დრო. ბულგურის მოხარშული მარცვლები, წვრილად დაჭრილ ხახვთან და ტომატ-პასტასთან ერთად მოთუშეთ. 3-4 წუთი წუთი საკმარისია. დაასხით 1 ლიტრამდე მდუღარე წყალი. დაუმატეთ ნიორი, გახეხილი სტაფილო, მარილი, პილპილი, პიტნა, ლიმნის წვენი. მზა სუპი ოდნავ დააბლენდერეთ, ერთგვაროვანი და უფრო სასიამოვნო გამოდის. პიტნა შეგიძლიათ გამოიყენოთ როგორც გამხმარი, ასევე ნედლი.

perfectcook.org