• თბილისი
  • 20°C
  • 20 ოქტომბერი, 2017
article

შემწვარი გუფთები კარტოფილის პიურეს გარნირით

ღორის ხორცი - 200 გ

საქონლის ხორცი - 200 გ

ხახვი - 2 თავი

ნიორი 4-5 კბილი

ხმელი ქონდარი - 1/2 ჩ/კ

ტომატი ან ახალი პომიდორი (გახეხილი) - 1 ს/კ

მარილი და პილპილი

ზეთი

პიურე გარნირად

ხორცი გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში, წვრილად დავჭრათ ხახვი, გავხეხოთ ნიორი და დავუმატოთ გატარებულ ხორცს. შევანელოთ ტომატით, ქონდრით, მარილით, პილპილით და ხელით კარგად ვზილოთ დაახლოებით 10 წთ. ღუმლის ტაფაში ჩავაფინოთ ფოლგა, დავაწყოთ ხორცის პატარა ბურთები, მოვასხათ ზეთი და გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე 25-30 წთ. მივირთვათ კარტოფილის პიურესთან ერთად.
ჟურნალი "გემრიელი"