რეკლამა Presa.ge-ზე: 599 877 901
სპეციალური ფასები
სარეკლამო ადგილი - 24
468 x 100
სარეკლამო ადგილი - 82
252 x 100
 კალენდარი
ორშ სამშ ოთხ ხუთ პარ შაბ კვ
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272812345
ამინდი
  თბილისი1°-16°
  ქუთაისი6°-20°
  ბათუმი6°-15°
ავღანური ფლავი ქათმით და ქლიავის ჩირით

15:40 10.11.2016
["პრესა.ჯი"]

ბასმათი ბრინჯი - 200 გრ.

კარაქი - 50 გრ.

ზეითუნის ზეთი - 2-3 ს.კ.

ხახვი - 1 ც. მოზრდილი ზომის

ნიორი - 2 კბილი

ძირას თესლი - 1 ჩ.კ. (cumin)

დარიჩინის ჯოხი - 1 ც.

კარდამონი (დაუფქვავი) - 1 ჩ.კ.

ყვითელი ყვავილი - 1.5 ჩ.კ.

ქათმის ხორცი (უძვლო) - 350 გრ.

მოხარშული წითელი ლობიო - 200 გრ.

ქათმის ბულიონი ან ადუღებული წყალი - 450 მლ.

შაქარი - 2 ს.კ.

ქლიავის ჩირი, ნუში, მიწის თხილი, ნაძვის თხილი - გარნირად

მარილი, პილპილი - გემოვნებით


ამჯერად შემოგთავაზეთ ავღანური ფლავის ერთ-ერთ ვარიანტს.

გარეცხეთ ბასმათი ბრინჯი და საწურზე გააჩერეთ სანამ კერძს მოამზადებთ, რომ მაქსიმალურად დაიწრიტოს ზედმეტი წყალი. ბასმათი ბრინჯი არის მოგრძო ზომის ბრინჯი, რომელიც ინდოეთში და პაკისტანში მოჰყავთ და იყენებენ აზიური კერძების მოსამზადებლად.

გაახურეთ ღრმა და ფართო ტაფა საშუალოზე ოდნავ მაღალ ცეცხლზე, დადეთ კარაქი და დაამატეთ ზეთი. კარაქი რომ გალღვება ჩაშუშეთ ხახვი 3-4 წუთის განმავლობაში. დაამატეთ ყვითელი ყვავილი, კარდამონის მარცვლები, დარიჩინის ჯოხი და ძირა. თუ სადმე შეხვდებით უცხოური წარმოების Cumin-ს, გირჩევთ ის გამოიყენოთ. ხშირად, ძირას თარგმნიან როგორც “Cumin,” მიუხედავად იმისა, რომ ორივე ერთ ოჯახს მიეკუთვნება, სხვაობა მაინც არის. ისე, ძირა, ინგლისურად “caraway” არის. ჩაშუშეთ ხახვი და სუნელები კიდევ 2 წუთის განმავლობაში, დაამატეთ დაჭრილი ნიორი და ქათმის ნაჭრები. შეგიძლიათ გამოიყენოთ მკერდის ფილე ან შავი ხორცი ძვლის გარეშე. ჩაშუშეთ 5-7 წუთის განმავლობაში და პერიოდულად მოურიეთ. ქვაბში დაამატეთ საწურზე დატოვებული ბრინჯი და კარგად მოურიეთ. 1 წუთის შემდეგ დაამატეთ ლობიო და ისევ კარგად მოურიეთ. დაამატეთ მარილი და პილპილი. ამ შემთხვევაში, შეგიძლიათ თამამად დაამატოთ ჩვეულებრივზე მეტი პილპილი, რადგან ძალიან უხდება ფლავს და განსაკუთრებულ არომატს ძენს. ტაფაზე დაამატეთ ქათმის ბულიონი ან თუ არ გაქვთ, უბრალოდ, ადუღებული წყალი. კოვზით ამოურიეთ ერთხელ, ცეცხლს მაქსიმალურად დაბალ დონეზე ჩაუწიეთ, დაახურეთ თავსახური და გააჩერეთ 13-15 წუთის განმავლობაში. არ მოურიოთ, თუმცა მუდმივად აკონტროლეთ, რომ უცებ არ დაშრეს წყალი და არ მიიკრას ტაფაზე. ბრინჯი თანდათან შეიწოვს წყალს და კერძიც ოდნავ ნოტიო გამოვა (თითქმის მშრალი)

სუფრასთან მირთმევამდე, ცალკე ტაფაზე მოხალეთ ნუში, მიწის თხილი, ნაძვის თხილი - რაც გაქვთ :-)  და ცალკე გადმოიღეთ. იგივე ტაფა გაახურეთ საშუალო ცეცხლზე, დაყარეთ 2 ს.კ. შაქარი და დაელოდეთ სანამ მთლიანად გალღვება. როგორც კი გამდნარი შაქარი ფერს იცვლის ყავისფერისკენ, დაამატეთ 100-150 მლ. წყალი. არ მოურიოთ კოვზით, არამედ ტაფა არხიეთ და აბრუნეთ სხვადასხვა მხარეს, რომ მაქსიმალურად გაიხსნას შაქარი დამატებულ წყალში.

ამოღეთ ფლავი თეფშზე, ზემოდან მოასხით 2 ან 3 ს.კ. შაქრის სიროფი, მოაყარეთ ზემოდან თხილეული და დააწყვეთ ქლიავის ჩირიც. გემრიელად მიირთვით!

gemrieli.ge



ბეჭდვა  
კომენტარები:
2016-11-12 16:20:19
ამის მონელება არ გინდა?:დ

დაამატე კომენტარი (მაქსიმუმ 2000 სიმბოლო) |

სახელი (მაქს. 20 სიმბოლო)

ელ–ფოსტა (არ გამოქვეყნდება)



გამოკითხვა
დღეს რომ ადგილობრივი თვითმმართველობის არჩევნები იყოს, რომელ ოპოზიციურ პარტიას დაუჭერდით მხარს?
  
ტოპ ათეული
1. ვეღარ გამოიდარებს – კლიპი მაია ასათიანის შვილის ხსოვნას
2. "შევედი, ჭირისუფალს თვალი გავუსწორე, და სწორედ იმ მომენტში რაღაც მოკვდა ჩემში სამუდამოდ"
3. "რამდენმა ჩვენთაგანმა დავცინეთ სულ რამოდენიმე დღის წინ, რამდენმა სიძულვილით საშინელი სიტყვებით შეამკო"
4. "გჯეროდეს და იყავი მართალი... მე შენი მჯერა! შენი დედიკო" - მაია ასათიანის წერილი ქალიშვილს
5. "ეს ისტორია გამახსენდა დღეს, როცა ახლა საკუთარ შვილს უკანასკნელ გზაზე აცილებს"
6. ხვალიდან აღდგომის მარხვა იწყება - რა უნდა იცოდნენ მორწმუნეებმა?
7. "სხვის შვილებს ვეხმარებოდი და ჩემსას რატომ ვერ დავეხმარეო, მკითხა"
8. "ბევრი ბავშვის მამას მეორე ცოლი ჰყავს, ამიტომ პატარებს დედინაცვლის სიძულვილი არ უნდა ჩავუნერგოთ"
9. "დაწყნარების საშუალება არა გვაქვს... საომარი მდგომარეობაა გამოცხადებული"
10. "ამაზრზენები ხართ, "ჟურნალისტებო", ფუუ, თქვენი ბანძი დედას შ***ცი"
სარეკლამო ადგილი - 83
252 x 60
სარეკლამო ადგილი - 29
468 x 60
რეკლამა საიტზე
ტელ.: (+995 32) 2-000-247
599 877-901