რეკლამა Presa.ge-ზე: 599 877 901
სპეციალური ფასები
სარეკლამო ადგილი - 24
468 x 100
 კალენდარი
ორშ სამშ ოთხ ხუთ პარ შაბ კვ
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272812345
ამინდი
  თბილისი1°-16°
  ქუთაისი6°-20°
  ბათუმი6°-15°
ბრინჯის ვერმიშელი ქათმით და ბოსტნეულით

15:36 10.11.2016
["პრესა.ჯი"]

ქათმის მკერდი - 400 გრ. (შეგიძლიათ ქათმის სხვა ნაჭრებიც გამოიყენოთ, მხოლოდ ძვლის გარეშე)

თევზის სოუსი - 4 ს.კ.

სოიოს სოუსი - 4 ს.კ.

ჩილის სოუსი - 1 ს.კ. (არ არის სავალდებულო, მითუმეტეს თუ ცხარე არ გიყვართ)

შაქარი - 1 ჩ.კ.

ქამა სოკო - 6-7 ცალი, მოზრდილი ზომის (თუ იშოვით, სასურველია სოკო შიტაკი)

ბულგარული წიწაკა - 1 ც.

ხახვი - 1 ცალი, საშუალო ზომის

სტაფილო - 1 ც.

კომბოსტო -  პატარა კომბოსთოს ყუა(პროპორციებისთვის იხ. სურათი)

ნიორი - 2 კბილი

ბრინჯის ვერმიშელი - 250 გრ.

პილპილი (სოიოს სოუსი მარილიანია და გასინჯეთ კერძი , სანამ მარილის დამატებას გადაწყვიტავთ).

ზეითუნის ზეთი - არა-რაფინირებული (extra-virgin)- 4-5 ს.კ.


ჯამში ჩაასხით თევზის სოუსი, სოიოს სოუსი, ჩილის სოუსი (ეს არ არის სავალდებულო, თუ ცხარე არ გიყვართ), შაქარი და კარგად მოურიეთ. დაამატეთ ქათმის ნაჭრები და კარგად მოურიეთ. ჯამს დააფარეთ დავსახური და დადგით ოთახში 25-30 წუთით. თუ იმავე დღეს არ აპირებთ გაკეთებას, მაშინ შედგით მაცივარში. 

გაახურეთ ტაფა მაღალ ცეცხლზე (რაც უფრო მძიმეა ტაფა უკეთესია, მით უფრო მეთად ინარჩუნებს სიმხურვალეს, რაც განსაკუთრებულ არომატს სძენს კერძს). მოასხით ზეითუნის ზეთი, კარგად რომ გახურდება, ტაფაზე ფრთხილად დააწყვეთ ქათმის ნაჭრები  და სწრაფად მოურიეთ. გაითვალისწინეთ, რომ მხოლოდ ქათმის ნაჭრები უნდა დააწყოთ და წვენი ისევ ჯამში დატოვეთ რაც დარჩება. 

3-4 წუთის განმავლობაში გააჩერეთ ქათამი ცეცხლზე და პერიოდულად მოურიეთ. შემდეგ დაამატეთ დაჭრილი ბოსტნეული. სურათზე მოცემულია, თუ როგორ უნდა დაჭრათ ბოსტნეული - სასურველია ბოსტნეული წვრილად არ დაჭრათ! გარდა რეცეპტში მოყვანილი ბოსტნეულისა, შეგიძლიათ თავისუფლად დაამატოთ სხვა ნებისმიერი ბოსტნეული, მაგალითად ბროკოლი, სიმინდის ნორჩი, პატარა ტაროები, ქორფა მწვანე ლობიო, პრასი, ა.შ. თუმცა გთავაზობთ იმ რეცეპტს, რაც ეხლახანს მოვამზადე და სურათზეც ამ რეცეპტის მიხედვით არის გაკეტებული ეს კერძი. 

ბოსტნეული და ქათამი ჩაშუშეთ 2-3 წუთის განმავლობაში და შემდეგ დაამატეთ ჯამში დარჩენილი სითხე და კარგად მოურიეთ. 

ცალკე ქვაბში, მდუღარე წყალში ჩაყარეთ ბრინჯის ვერმიშელი. შეფუთვაზე მითითებული იქნება მომზადების წესი. როგორც წესი, ბრინჯის ვერმიშელის მოხარშვას 3-4 წუთზე მეტი არ ჭირდება. გადაწურეთ ვერმიშელი, მოასხით ცივი წყალი და ისევ კარგად გადაწურეთ. 

ქათამს და ბოსტნეულს, ისევ მაღალ ცეცხლზე, შეურიეთ ვერმიშელი და კარგად ამოურიეთ - ცეცხლზე გააჩერეთ კიდევ 2 წუთი და კერძი მზად არის.

gemrieli.ge

ბეჭდვა  
კომენტარები:
დაამატე კომენტარი (მაქსიმუმ 2000 სიმბოლო) |

სახელი (მაქს. 20 სიმბოლო)

ელ–ფოსტა (არ გამოქვეყნდება)



გამოკითხვა
დღეს რომ ადგილობრივი თვითმმართველობის არჩევნები იყოს, რომელ ოპოზიციურ პარტიას დაუჭერდით მხარს?
  
ტოპ ათეული
1. ვეღარ გამოიდარებს – კლიპი მაია ასათიანის შვილის ხსოვნას
2. "შევედი, ჭირისუფალს თვალი გავუსწორე, და სწორედ იმ მომენტში რაღაც მოკვდა ჩემში სამუდამოდ"
3. "რამდენმა ჩვენთაგანმა დავცინეთ სულ რამოდენიმე დღის წინ, რამდენმა სიძულვილით საშინელი სიტყვებით შეამკო"
4. "გჯეროდეს და იყავი მართალი... მე შენი მჯერა! შენი დედიკო" - მაია ასათიანის წერილი ქალიშვილს
5. "ეს ისტორია გამახსენდა დღეს, როცა ახლა საკუთარ შვილს უკანასკნელ გზაზე აცილებს"
6. ხვალიდან აღდგომის მარხვა იწყება - რა უნდა იცოდნენ მორწმუნეებმა?
7. "სხვის შვილებს ვეხმარებოდი და ჩემსას რატომ ვერ დავეხმარეო, მკითხა"
8. "ბევრი ბავშვის მამას მეორე ცოლი ჰყავს, ამიტომ პატარებს დედინაცვლის სიძულვილი არ უნდა ჩავუნერგოთ"
9. "დაწყნარების საშუალება არა გვაქვს... საომარი მდგომარეობაა გამოცხადებული"
10. "ამაზრზენები ხართ, "ჟურნალისტებო", ფუუ, თქვენი ბანძი დედას შ***ცი"
სარეკლამო ადგილი - 83
252 x 60
რეკლამა საიტზე
ტელ.: (+995 32) 2-000-247
599 877-901