რეკლამა Presa.ge-ზე: 599 877 901
სპეციალური ფასები: 599 877 908
სა­ინ­ვეს­ტი­ციო ჯგუ­ფი „ბი­ჯე­ო“ სა­ქარ­თ­ვე­ლო­ში ინ­ვეს­ტი­ცი­ე­ბის მო­ზიდ­ვას გა­ნაგ­რ­ძობს
Phone უნ­და შე­ი­ძი­ნოთ iPlus-ში!
სა­ინ­ვეს­ტი­ციო ჯგუ­ფი „ბი­ჯე­ო“ სა­ქარ­თ­ვე­ლო­ში ინ­ვეს­ტი­ცი­ე­ბის მო­ზიდ­ვას გა­ნაგ­რ­ძობ­ს­,­ჯ­გუფ­მა 350 მი­ლი­ო­ნი აშშ დო­ლა­რის მო­ცუ­ლო­ბის ევ­რო­ობ­ლი­გა­ცი­ე­ბი გა­ნა­თავ­სა
სა­ქარ­თ­ვე­ლოს ფი­ნან­ს­თა სა­მი­ნის­ტ­როს სა­გა­მო­ძი­ე­ბო სამ­სა­ხურ­მა სა­მი პი­რი და­ა­კა­ვა
ყველა სიახლე
 კალენდარი
ორშ სამშ ოთხ ხუთ პარ შაბ კვ
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
ამინდი
  თბილისი19°-27°
  ქუთაისი21°-31°
  ბათუმი19°-22°
ფახლავა

09:12 25.05.2012

300 გრამი კარგად დარბილებული კარაქი გავურიოთ 5 ჭიქა ფქვილში. კარგად დავზილოთ, ცალკე თასში სოდასთან ერთად,  ამ მასას ძმრიანი მაწონი დავასხათ. შევურიოთ 3-4 კვერცხის გული და ავთქვიფოთ. ეს ყველაფერი კარგად გადავზილოთ. ცომი უნდა იყოს ისეთი, რომ თხლად იშლებოდეს. ცომი გავაჩეროთ 20 წუთი. მანამდე გავაკეთოთ გულსართი.

 

კვერცხის ცილები გავთქვიფოთ ისე, რომ ამოვიყვანოთ ფაფუკი მასა. შევურიოთ 2 ჩაის ჭიქა შაქარი ცოტ-ცოტაობით, და ვთქვიფოთ. შემდეგ შევურიოთ 2 ჭიქა გატარებული ნიგოზი

 

ცომი გავყოთ 3-4 ნაწილად. თითო გუნდა გავაბრტყელოთ თხლად. მერე დავაფინოთ ჯერ ერთი ფენა, გადავუსვათ გულსართი (მოვაყაროთ ქიშმიში სურვილისამებრ) მერე დავაფინოთ მეორე ფენა, გადავუსვათ გულსართი და დავაფინოთ მესამე ფენა და შემოვუკეცოთ ქვემოდან ბოლოები. შემდეგ ტაფაზევე დავჭრათ რა ზომაზეც გვინდა, ოღონდ ნაზად რადგან რბილია. ამის შემდეგ, ფაქლავა შევდოთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში.

 

ცხობის დრო დაახლოებით 30 წუთია. რომ გამოცხვება გამოვიღოთ, ასე 2-3 სუფრის კოვზი თაფლი გავხსნათ ცოტა წყალში და გადავუსვათ ფაქლავას.

 

მასალა:

 

300 გრ კარგად დარბილებული კარაქი,

5 ჩაის ჭიქა ფქვილი,

3-4 კვერცხის გული და ცილა გაცალკევებული,

2 ჭიქამდე შაქარი,

1 ჩაის ჭიქა მაწონი,

სოდა ძმრით,

2 ჭიქა ნიგოზი,

ქიშმიში სურვილისამებრ.

ბეჭდვა  
კომენტარები:
2012-05-25 10:59:09
ეს არა ბაქლავა და მცდარ რეცეპტებს ნუ აძლევთ ხალხს

2012-05-25 11:45:06
ეს ჩეხურ ბაქლავას უფრო გავს

ჩუტალა2012-05-25 17:36:01
რატომ შეგყავთ ხალხი სეცდომაში, ეს არაა ბაქლავა,რა 4 ფენა სად ნახეთ 4 ფენიანი ბაქლავა

მაია2012-05-25 17:38:03
ეს ჩეხური ბაქლავაა ნუ იბრალებთ კულინარობას ნამდვილი ბაქლავა ამ რეცეპტით არ მზადდება და არც 3 ფენად არ იყოფა და ბეზეთი გულსართი არ კეთდება სულ ცოტა 38 თხელი წელვადი ფენა უნდა იყოს და თითოეულ ფენას შორის უნდა მოვაყაროთ ნგვზით ან მოხალული კანგამძვრალი თხილით და შაქრıთ შეზავებული გულსართი და ყოველ ფენას უნდა მოვასხატ წინასწარ გამდნარი კარაქი ხოლო შემდეგ დავჭრათ და შევწვათ ბოლოს კი როცა გამოცხვება მოვასხათ არა თაფლანი წყალი არამედ შარბათი ანუ შაქრიანი წყალი

2012-05-25 19:37:49
რაო 38 ფენაო? ეგრე ვინ აკეთებს შეგიძლია რეცეპტი დადო მაია

2012-05-26 01:56:26
კარგით რააააა არც 38 Fენა არაა ბახლავა .მაია ასე თუ აცხობ ეს იმას არ ნიშნავს რომ სწორი რეცეპტი გქონია, მაშინ ასე ტქვი მე ასე ვაცხობ და ზალიან მომწონსტქო.

მაıა2012-05-26 11:33:01
დıახადაც 38 ფენა ნამდვıლı ბაქლავა ასე ცხვება ეს მე არ მომıგონებıა ტრადıცıულı რეცეპტıა რომელıს მოხედვıტაც ცხვება და ასე აცხობდნენ ჩემı წıნაპრებı ლაზებI და ასე გადაეცემა თაობıდან ტაობას ხოლო რაც შეეხება ზემოტ გამოქვეყნებულ რეცეპტს ცჰეხურı ბაქლავაა ამაზე ნუ დაıწყებტ დავას. მე არ ვამბობ რომ უზადო მცხობელı ვარ მეტქı მაგრამ ნამდვıლı ბაქლავა ასე ცხვება

ლიზი2012-05-27 03:27:54
ისე ეს პახლავა დზალიან ტკბილია და ,ვარიდებ ტავს გაკეტებისტვის, ეს რეცეპტიც არაა ცუდი გამიკეტებია და დზალიანაც კარგია,

მაკრინე2012-05-28 16:17:36
ამის დამწერს ბაქლავა თუ უჭამია როდესმე? თქვენი სხვა რეცეპტებიც ასეთივე ზუსტი და კარგია?

2012-05-30 00:09:52
ნამდვილბაქლავა ს მაწონი არ უნდა

2012-06-12 11:58:26
ხო რა ეს ბაქლავა არ არის და რა არის ისიც ვერ გავიგე

2012-06-12 11:59:07
ნუ არცხვენთ ბაქლავას

ნინია2012-06-13 20:04:08
ხალხო თუ ვინმემ იცის დადოს რა ?

პაცკუ2012-07-05 07:29:23
მეც ასე ვიცი,რომ ბაქლავს 40 ფენა უნდა.

2012-09-14 16:49:30
მეც ვიცი ბაქლქვა აცჰარული 50 ფენაა

2012-09-14 16:50:58
მაიას რეცეპტი სცორია ქობულეტსჰი მასცავლეს 40 ან 50 ფენაა

თამუნა2016-04-24 17:07:04
ნამდვილი ფახლავა 40 ფენისგან მზადდება..თითო ფენის მერე ესმევა გამდნარი კარაქი და ეყრება კაკალი ან მიწისთხილი,,რომელიც გვაქვს შაქრის გარეშე,წვრილად უნდა იყოს დაჭრილი...ასე მზადდება 40 ივე ფენა,,,ვჭრით სველი დანით და ვაცხობთ 200 -ზე როცა გაწითლდება ცხელ ფახლავაას ვასხავთ ცხელ თაფლიან სიროფს,,შაქრიანი სიროფი ამაგრებს ფახლავას,,,უნდა კარგად გაცივდეს და ისე მივირთვათ.ეს არის ნამდვილი თურქული ფახლავა...

დაამატე კომენტარი (მაქსიმუმ 2000 სიმბოლო) |

სახელი (მაქს. 20 სიმბოლო)

ელ–ფოსტა (არ გამოქვეყნდება)



გამოკითხვა
როგორ ფიქრობთ, გასულ წლებთან შედარებით, თქვენი ეკონომიკური მდგომარეობა:
  
ტოპ ათეული
1. თბილისში სექსუალური მანიაკი გამოჩნდა – თავდამსხმელი მორიგ მსხვერპლს თემქაზე სასტიკად გაუსწორდა
2. გარემოებები, რომელიც მეტყველებს, რომ მაგდა პაპიძე შესაძლოა მკვლელი არ არის
3. "ჩემო სიყვარულო...გამანადგურე" - ლიზა ყენიას მეგობარი გარდაცვლილი იპოვეს
4. გულისამაჩუყებელი ვიდეო, რომელიც გარდაცვლილ ცოლ-ქმარს მიუძღვნეს
5. "დათას ბოლო კადრი! ამ ადამიანებს გამოართვა სიგარეტი და ზღვისკენ წავიდა"
6. ვახტანგ რჩეულიშვილი: "თქვენ გჯერათ, რომ ლელა და გიგი ერთად იყვნენ მის დაჭერამდე?"
7. თომა ბეთანელი: "სასულიერო პირთან დაწოლა მადლია"
8. რა იწვევს ქალებში "ბედის ჩაკეტვას" და რატომ უნდა დადოთ საწოლის ქვეშ ხახვი
9. მაგდა პაპიძის დედის ახალი მიმართვა საზოგადოებას - "საზღვარი აქვს მოთმინებას"
10. „პრეზიდენტი იცავს მკვლელს, მინდია გოგოჭურს, რომელმაც 23 წლის შვილი მომიკლა
ბლოგები
ცუ­ნა­მი, იაპო­ნე­ლე­ბი, ქარ­თ­ვე­ლე­ბი და სო­ლი­და­რო­ბა
რეკლამა საიტზე
ტელ.: (+995 32) 2-000-247
599 877-901, 599 877-908