რეკლამა Presa.ge-ზე,
სპეციალური ფასები: 599 877 900
ამ ვარ­ჯი­შე­ბის დახ­მა­რე­ბით­,­თ­ქ­ვენ ერთ კვი­რა­ში გა­ი­ლა­მა­ზებთ წელ­სა და მუ­ცელს
მო­წო­ნე­ბის რე­ი­ტინ­გ­ში პატ­რი­არ­ქი პირ­ველ ად­გილ­ზე­ა- NDI კვლე­ვის შე­დე­გებს აქ­ვეყ­ნებს
,,ოქ­რუ­აშ­ვი­ლი თა­ვი­სი თა­ნა­სოფ­ლე­ლე­ბის მი­სა­მარ­თით მომ­ხ­დარ სრო­ლა­ში მო­ნა­წი­ლე­ობ­და”
სექ­სუ­ა­ლურ­მა პო­ლი­ცი­ელ­მა გო­გო­ნებ­მა თა­ვი­სი მოძ­რა­ო­ბე­ბით ინ­ტერ­ნეტ­სივ­რ­ცე და­იპ­ყ­რეს
ყველა სიახლე
 კალენდარი
ორშ სამშ ოთხ ხუთ პარ შაბ კვ
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
ამინდი
  თბილისი22°-36°
  ქუთაისი22°-36°
  ბათუმი24°-32°
ფახლავა

09:12 25.05.2012

300 გრამი კარგად დარბილებული კარაქი გავურიოთ 5 ჭიქა ფქვილში. კარგად დავზილოთ, ცალკე თასში სოდასთან ერთად,  ამ მასას ძმრიანი მაწონი დავასხათ. შევურიოთ 3-4 კვერცხის გული და ავთქვიფოთ. ეს ყველაფერი კარგად გადავზილოთ. ცომი უნდა იყოს ისეთი, რომ თხლად იშლებოდეს. ცომი გავაჩეროთ 20 წუთი. მანამდე გავაკეთოთ გულსართი.

 

კვერცხის ცილები გავთქვიფოთ ისე, რომ ამოვიყვანოთ ფაფუკი მასა. შევურიოთ 2 ჩაის ჭიქა შაქარი ცოტ-ცოტაობით, და ვთქვიფოთ. შემდეგ შევურიოთ 2 ჭიქა გატარებული ნიგოზი

 

ცომი გავყოთ 3-4 ნაწილად. თითო გუნდა გავაბრტყელოთ თხლად. მერე დავაფინოთ ჯერ ერთი ფენა, გადავუსვათ გულსართი (მოვაყაროთ ქიშმიში სურვილისამებრ) მერე დავაფინოთ მეორე ფენა, გადავუსვათ გულსართი და დავაფინოთ მესამე ფენა და შემოვუკეცოთ ქვემოდან ბოლოები. შემდეგ ტაფაზევე დავჭრათ რა ზომაზეც გვინდა, ოღონდ ნაზად რადგან რბილია. ამის შემდეგ, ფაქლავა შევდოთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში.

 

ცხობის დრო დაახლოებით 30 წუთია. რომ გამოცხვება გამოვიღოთ, ასე 2-3 სუფრის კოვზი თაფლი გავხსნათ ცოტა წყალში და გადავუსვათ ფაქლავას.

 

მასალა:

 

300 გრ კარგად დარბილებული კარაქი,

5 ჩაის ჭიქა ფქვილი,

3-4 კვერცხის გული და ცილა გაცალკევებული,

2 ჭიქამდე შაქარი,

1 ჩაის ჭიქა მაწონი,

სოდა ძმრით,

2 ჭიქა ნიგოზი,

ქიშმიში სურვილისამებრ.

ბეჭდვა  
კომენტარები:
2012-05-25 10:59:09
ეს არა ბაქლავა და მცდარ რეცეპტებს ნუ აძლევთ ხალხს

2012-05-25 11:45:06
ეს ჩეხურ ბაქლავას უფრო გავს

ჩუტალა2012-05-25 17:36:01
რატომ შეგყავთ ხალხი სეცდომაში, ეს არაა ბაქლავა,რა 4 ფენა სად ნახეთ 4 ფენიანი ბაქლავა

მაია2012-05-25 17:38:03
ეს ჩეხური ბაქლავაა ნუ იბრალებთ კულინარობას ნამდვილი ბაქლავა ამ რეცეპტით არ მზადდება და არც 3 ფენად არ იყოფა და ბეზეთი გულსართი არ კეთდება სულ ცოტა 38 თხელი წელვადი ფენა უნდა იყოს და თითოეულ ფენას შორის უნდა მოვაყაროთ ნგვზით ან მოხალული კანგამძვრალი თხილით და შაქრıთ შეზავებული გულსართი და ყოველ ფენას უნდა მოვასხატ წინასწარ გამდნარი კარაქი ხოლო შემდეგ დავჭრათ და შევწვათ ბოლოს კი როცა გამოცხვება მოვასხათ არა თაფლანი წყალი არამედ შარბათი ანუ შაქრიანი წყალი

2012-05-25 19:37:49
რაო 38 ფენაო? ეგრე ვინ აკეთებს შეგიძლია რეცეპტი დადო მაია

2012-05-26 01:56:26
კარგით რააააა არც 38 Fენა არაა ბახლავა .მაია ასე თუ აცხობ ეს იმას არ ნიშნავს რომ სწორი რეცეპტი გქონია, მაშინ ასე ტქვი მე ასე ვაცხობ და ზალიან მომწონსტქო.

მაıა2012-05-26 11:33:01
დıახადაც 38 ფენა ნამდვıლı ბაქლავა ასე ცხვება ეს მე არ მომıგონებıა ტრადıცıულı რეცეპტıა რომელıს მოხედვıტაც ცხვება და ასე აცხობდნენ ჩემı წıნაპრებı ლაზებI და ასე გადაეცემა თაობıდან ტაობას ხოლო რაც შეეხება ზემოტ გამოქვეყნებულ რეცეპტს ცჰეხურı ბაქლავაა ამაზე ნუ დაıწყებტ დავას. მე არ ვამბობ რომ უზადო მცხობელı ვარ მეტქı მაგრამ ნამდვıლı ბაქლავა ასე ცხვება

ლიზი2012-05-27 03:27:54
ისე ეს პახლავა დზალიან ტკბილია და ,ვარიდებ ტავს გაკეტებისტვის, ეს რეცეპტიც არაა ცუდი გამიკეტებია და დზალიანაც კარგია,

მაკრინე2012-05-28 16:17:36
ამის დამწერს ბაქლავა თუ უჭამია როდესმე? თქვენი სხვა რეცეპტებიც ასეთივე ზუსტი და კარგია?

2012-05-30 00:09:52
ნამდვილბაქლავა ს მაწონი არ უნდა

2012-06-12 11:58:26
ხო რა ეს ბაქლავა არ არის და რა არის ისიც ვერ გავიგე

2012-06-12 11:59:07
ნუ არცხვენთ ბაქლავას

ნინია2012-06-13 20:04:08
ხალხო თუ ვინმემ იცის დადოს რა ?

პაცკუ2012-07-05 07:29:23
მეც ასე ვიცი,რომ ბაქლავს 40 ფენა უნდა.

2012-09-14 16:49:30
მეც ვიცი ბაქლქვა აცჰარული 50 ფენაა

2012-09-14 16:50:58
მაიას რეცეპტი სცორია ქობულეტსჰი მასცავლეს 40 ან 50 ფენაა

დაამატე კომენტარი (მაქსიმუმ 2000 სიმბოლო) |

სახელი (მაქს. 20 სიმბოლო)

ელ–ფოსტა (არ გამოქვეყნდება)



ტოპ ათეული
1. დღის კითხვა - რა დაინახა ქმარმა თავისსავე გადაღებულ სურათზე ისეთი, რამაც ცოლის მოკვლისკენ უბიძგა?
2. სიმაღლეში გასაზრდელი ხალხური რეცეპტი
3. კბილების 2 ტონით გათეთრება სახლის პირობებში!
4. სოდის აბაზანა - უნიკალური გასახდომი და ცელულიტის მოსაშორებელი საშუალება
5. დიეტა ნახშირის აბებით
6. მამაკაცის სასქესო ორგანოს იდეალური ზომა ცნობილია
7. ასე ერთობიან ანაკლიაში, "კაზანტიპის ფესტივალზე" - ფოტო-რეპორტაჟი
8. რჩევა მათ, ვისაც სტრიები აწუხებს
9. 12 წლის გოგონამ მისი გაუპატიურების შესახებ ინფორმაცია უარყო, რა მოხდა ქაიროს ქუჩაზე?
10. თმის ფერი რომელიც ზოდიაქოს ნიშნის მიხედვით შეგეფერებათ
ბლოგები
წე­რი­ლი ჭორ­ვი­ლი­დან: იცი შენ, გლა­ხა რჩე­ვას არ მოგ­ცემ მე, შე­ნი კარ­გი­და­კე­თი­ლი მინ­და...
რეკლამა საიტზე
ტელ.: (+995 32) 2-000-247, 595 58-18-18
599 877-901, 599 877-908
 
2014-08-26
visitor 54 857
visit 85 325
page 147 872
2014-08-27
  53 015
  78 528
  132 735