რეკლამა Presa.ge-ზე,
სპეციალური ფასები: 599 877 900
ლუ­კო­ი­ლი: "სა­ქარ­თ­ვე­ლო­ში, ბენ­ზი­ნის ფა­სი არ­სე­ბულ რე­ა­ლო­ბას­თან შე­და­რე­ბით და­ბა­ლი­ა"
კომ­პა­ნია „ა­რემ­ჯის“ გან­ც­ხა­დე­ბა პროფ­კავ­ში­რუ­ლი ორ­გა­ნი­ზა­ცი­ე­ბის ხელ­მ­ძ­ღ­ვა­ნე­ლე­ბის ბრალ­დე­ბებ­თან და­კავ­ში­რე­ბით
გი­ორ­გი ქა­და­გი­ძე -ახ­ლა არ არის გა­დაბ­რა­ლე­ბის და გან­ტე­ვე­ბის ვა­ცის ძებ­ნის დრო
მეგ­რელს უკე­თე­ბენ ნემსს - ეს ვი­დე­ო, რამ­დე­ნი­მე დღე­ში ძა­ლი­ან პო­პუ­ლა­რუ­ლი გახ­და
ყველა სიახლე
 კალენდარი
ორშ სამშ ოთხ ხუთ პარ შაბ კვ
2324252627281
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345
ამინდი
ფახლავა

09:12 25.05.2012

300 გრამი კარგად დარბილებული კარაქი გავურიოთ 5 ჭიქა ფქვილში. კარგად დავზილოთ, ცალკე თასში სოდასთან ერთად,  ამ მასას ძმრიანი მაწონი დავასხათ. შევურიოთ 3-4 კვერცხის გული და ავთქვიფოთ. ეს ყველაფერი კარგად გადავზილოთ. ცომი უნდა იყოს ისეთი, რომ თხლად იშლებოდეს. ცომი გავაჩეროთ 20 წუთი. მანამდე გავაკეთოთ გულსართი.

 

კვერცხის ცილები გავთქვიფოთ ისე, რომ ამოვიყვანოთ ფაფუკი მასა. შევურიოთ 2 ჩაის ჭიქა შაქარი ცოტ-ცოტაობით, და ვთქვიფოთ. შემდეგ შევურიოთ 2 ჭიქა გატარებული ნიგოზი

 

ცომი გავყოთ 3-4 ნაწილად. თითო გუნდა გავაბრტყელოთ თხლად. მერე დავაფინოთ ჯერ ერთი ფენა, გადავუსვათ გულსართი (მოვაყაროთ ქიშმიში სურვილისამებრ) მერე დავაფინოთ მეორე ფენა, გადავუსვათ გულსართი და დავაფინოთ მესამე ფენა და შემოვუკეცოთ ქვემოდან ბოლოები. შემდეგ ტაფაზევე დავჭრათ რა ზომაზეც გვინდა, ოღონდ ნაზად რადგან რბილია. ამის შემდეგ, ფაქლავა შევდოთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში.

 

ცხობის დრო დაახლოებით 30 წუთია. რომ გამოცხვება გამოვიღოთ, ასე 2-3 სუფრის კოვზი თაფლი გავხსნათ ცოტა წყალში და გადავუსვათ ფაქლავას.

 

მასალა:

 

300 გრ კარგად დარბილებული კარაქი,

5 ჩაის ჭიქა ფქვილი,

3-4 კვერცხის გული და ცილა გაცალკევებული,

2 ჭიქამდე შაქარი,

1 ჩაის ჭიქა მაწონი,

სოდა ძმრით,

2 ჭიქა ნიგოზი,

ქიშმიში სურვილისამებრ.

ბეჭდვა  
კომენტარები:
2012-05-25 10:59:09
ეს არა ბაქლავა და მცდარ რეცეპტებს ნუ აძლევთ ხალხს

2012-05-25 11:45:06
ეს ჩეხურ ბაქლავას უფრო გავს

ჩუტალა2012-05-25 17:36:01
რატომ შეგყავთ ხალხი სეცდომაში, ეს არაა ბაქლავა,რა 4 ფენა სად ნახეთ 4 ფენიანი ბაქლავა

მაია2012-05-25 17:38:03
ეს ჩეხური ბაქლავაა ნუ იბრალებთ კულინარობას ნამდვილი ბაქლავა ამ რეცეპტით არ მზადდება და არც 3 ფენად არ იყოფა და ბეზეთი გულსართი არ კეთდება სულ ცოტა 38 თხელი წელვადი ფენა უნდა იყოს და თითოეულ ფენას შორის უნდა მოვაყაროთ ნგვზით ან მოხალული კანგამძვრალი თხილით და შაქრıთ შეზავებული გულსართი და ყოველ ფენას უნდა მოვასხატ წინასწარ გამდნარი კარაქი ხოლო შემდეგ დავჭრათ და შევწვათ ბოლოს კი როცა გამოცხვება მოვასხათ არა თაფლანი წყალი არამედ შარბათი ანუ შაქრიანი წყალი

2012-05-25 19:37:49
რაო 38 ფენაო? ეგრე ვინ აკეთებს შეგიძლია რეცეპტი დადო მაია

2012-05-26 01:56:26
კარგით რააააა არც 38 Fენა არაა ბახლავა .მაია ასე თუ აცხობ ეს იმას არ ნიშნავს რომ სწორი რეცეპტი გქონია, მაშინ ასე ტქვი მე ასე ვაცხობ და ზალიან მომწონსტქო.

მაıა2012-05-26 11:33:01
დıახადაც 38 ფენა ნამდვıლı ბაქლავა ასე ცხვება ეს მე არ მომıგონებıა ტრადıცıულı რეცეპტıა რომელıს მოხედვıტაც ცხვება და ასე აცხობდნენ ჩემı წıნაპრებı ლაზებI და ასე გადაეცემა თაობıდან ტაობას ხოლო რაც შეეხება ზემოტ გამოქვეყნებულ რეცეპტს ცჰეხურı ბაქლავაა ამაზე ნუ დაıწყებტ დავას. მე არ ვამბობ რომ უზადო მცხობელı ვარ მეტქı მაგრამ ნამდვıლı ბაქლავა ასე ცხვება

ლიზი2012-05-27 03:27:54
ისე ეს პახლავა დზალიან ტკბილია და ,ვარიდებ ტავს გაკეტებისტვის, ეს რეცეპტიც არაა ცუდი გამიკეტებია და დზალიანაც კარგია,

მაკრინე2012-05-28 16:17:36
ამის დამწერს ბაქლავა თუ უჭამია როდესმე? თქვენი სხვა რეცეპტებიც ასეთივე ზუსტი და კარგია?

2012-05-30 00:09:52
ნამდვილბაქლავა ს მაწონი არ უნდა

2012-06-12 11:58:26
ხო რა ეს ბაქლავა არ არის და რა არის ისიც ვერ გავიგე

2012-06-12 11:59:07
ნუ არცხვენთ ბაქლავას

ნინია2012-06-13 20:04:08
ხალხო თუ ვინმემ იცის დადოს რა ?

პაცკუ2012-07-05 07:29:23
მეც ასე ვიცი,რომ ბაქლავს 40 ფენა უნდა.

2012-09-14 16:49:30
მეც ვიცი ბაქლქვა აცჰარული 50 ფენაა

2012-09-14 16:50:58
მაიას რეცეპტი სცორია ქობულეტსჰი მასცავლეს 40 ან 50 ფენაა

დაამატე კომენტარი (მაქსიმუმ 2000 სიმბოლო) |

სახელი (მაქს. 20 სიმბოლო)

ელ–ფოსტა (არ გამოქვეყნდება)



ტოპ ათეული
1. გიორგი ნაკაშიძე "ოსკარებზე" ჩაძინებულ მიშა მესხთან დაკავშირებით კომენტარს აკეთებს
2. ქართველი კონკიას თურქული ისტორია
3. ფეხის ზომისა და პენისის სიგრძის შესაბამისობის ცხრილი
4. ბათუმში დედამ რვა თვის ბავშვი ნაქირავებ ბინაში მიატოვა და თურქეთში წავიდა
5. ბრინჯის დიეტა გახდომის მსურველთათვის
6. ცნობილ დიეტოლოგ ნატა გაგუას 11 ოქროს რჩევა
7. ტკბილი ფლავი
8. თქვენი თმა თივას დაემსგავსა? - აი, როგორ უნდა დაუბრუნოთ ბზინვარება
9. მალამო-სასწაული, რომელიც აუცილებლად უნდა გქონდეთ!
10. თმის გასწორება უთოს (სტაილერის) გარეშე, მარტივი და ძალიან ეფექტური ნიღბით
ბლოგები
ცუ­ნა­მი, იაპო­ნე­ლე­ბი, ქარ­თ­ვე­ლე­ბი და სო­ლი­და­რო­ბა
რეკლამა საიტზე
ტელ.: (+995 32) 2-000-247, 595 58-18-18
599 877-901, 599 877-908
 
2014-11-17
visitor 40 561
visit 51 697
page 81 366
2014-11-18
  6 321
  6 769
  10 011