რეკლამა Presa.ge-ზე: 599 877 901
სპეციალური ფასები
სარეკლამო ადგილი - 105
200 x 240
თი­კა ჯამ­ბუ­რი­ამ ინ­ტი­მურ ად­გი­ლას ტა­ტუ გა­ი­კე­თა და ფო­ტოც გა­მო­აქ­ვეყ­ნა
მაგ­და პა­პი­ძის საქ­მე­ში და­ტო­ვე­ბუ­ლი ცა­რი­ე­ლი ფურ­ცე­ლი - მკვლე­ლო­ბის ად­გი­ლი­დან ამო­ღე­ბუ­ლი ნივ­თ­მ­ტ­კი­ცე­ბე­ბი, რო­მე­ლიც აქამ­დე არ გახ­მა­უ­რე­ბუ­ლა
და­შორ­დ­ნენ თუ არა ერ­თ­მა­ნეთს სა­ლო­მე ღვი­ნი­აშ­ვი­ლი და ზუ­რა ხი­ზა­ნიშ­ვი­ლი?
27 სექ­ტემ­ბ­რის ას­ტ­რო­ლო­გი­უ­რი პროგ­ნო­ზი
ყველა სიახლე
 კალენდარი
ორშ სამშ ოთხ ხუთ პარ შაბ კვ
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
ამინდი
  თბილისი9°-21°
  ქუთაისი10°-21°
  ბათუმი17°-22°
ფახლავა

09:12 25.05.2012

300 გრამი კარგად დარბილებული კარაქი გავურიოთ 5 ჭიქა ფქვილში. კარგად დავზილოთ, ცალკე თასში სოდასთან ერთად,  ამ მასას ძმრიანი მაწონი დავასხათ. შევურიოთ 3-4 კვერცხის გული და ავთქვიფოთ. ეს ყველაფერი კარგად გადავზილოთ. ცომი უნდა იყოს ისეთი, რომ თხლად იშლებოდეს. ცომი გავაჩეროთ 20 წუთი. მანამდე გავაკეთოთ გულსართი.

 

კვერცხის ცილები გავთქვიფოთ ისე, რომ ამოვიყვანოთ ფაფუკი მასა. შევურიოთ 2 ჩაის ჭიქა შაქარი ცოტ-ცოტაობით, და ვთქვიფოთ. შემდეგ შევურიოთ 2 ჭიქა გატარებული ნიგოზი

 

ცომი გავყოთ 3-4 ნაწილად. თითო გუნდა გავაბრტყელოთ თხლად. მერე დავაფინოთ ჯერ ერთი ფენა, გადავუსვათ გულსართი (მოვაყაროთ ქიშმიში სურვილისამებრ) მერე დავაფინოთ მეორე ფენა, გადავუსვათ გულსართი და დავაფინოთ მესამე ფენა და შემოვუკეცოთ ქვემოდან ბოლოები. შემდეგ ტაფაზევე დავჭრათ რა ზომაზეც გვინდა, ოღონდ ნაზად რადგან რბილია. ამის შემდეგ, ფაქლავა შევდოთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში.

 

ცხობის დრო დაახლოებით 30 წუთია. რომ გამოცხვება გამოვიღოთ, ასე 2-3 სუფრის კოვზი თაფლი გავხსნათ ცოტა წყალში და გადავუსვათ ფაქლავას.

 

მასალა:

 

300 გრ კარგად დარბილებული კარაქი,

5 ჩაის ჭიქა ფქვილი,

3-4 კვერცხის გული და ცილა გაცალკევებული,

2 ჭიქამდე შაქარი,

1 ჩაის ჭიქა მაწონი,

სოდა ძმრით,

2 ჭიქა ნიგოზი,

ქიშმიში სურვილისამებრ.

ბეჭდვა  
კომენტარები:
2012-05-25 10:59:09
ეს არა ბაქლავა და მცდარ რეცეპტებს ნუ აძლევთ ხალხს

2012-05-25 11:45:06
ეს ჩეხურ ბაქლავას უფრო გავს

ჩუტალა2012-05-25 17:36:01
რატომ შეგყავთ ხალხი სეცდომაში, ეს არაა ბაქლავა,რა 4 ფენა სად ნახეთ 4 ფენიანი ბაქლავა

მაია2012-05-25 17:38:03
ეს ჩეხური ბაქლავაა ნუ იბრალებთ კულინარობას ნამდვილი ბაქლავა ამ რეცეპტით არ მზადდება და არც 3 ფენად არ იყოფა და ბეზეთი გულსართი არ კეთდება სულ ცოტა 38 თხელი წელვადი ფენა უნდა იყოს და თითოეულ ფენას შორის უნდა მოვაყაროთ ნგვზით ან მოხალული კანგამძვრალი თხილით და შაქრıთ შეზავებული გულსართი და ყოველ ფენას უნდა მოვასხატ წინასწარ გამდნარი კარაქი ხოლო შემდეგ დავჭრათ და შევწვათ ბოლოს კი როცა გამოცხვება მოვასხათ არა თაფლანი წყალი არამედ შარბათი ანუ შაქრიანი წყალი

2012-05-25 19:37:49
რაო 38 ფენაო? ეგრე ვინ აკეთებს შეგიძლია რეცეპტი დადო მაია

2012-05-26 01:56:26
კარგით რააააა არც 38 Fენა არაა ბახლავა .მაია ასე თუ აცხობ ეს იმას არ ნიშნავს რომ სწორი რეცეპტი გქონია, მაშინ ასე ტქვი მე ასე ვაცხობ და ზალიან მომწონსტქო.

მაıა2012-05-26 11:33:01
დıახადაც 38 ფენა ნამდვıლı ბაქლავა ასე ცხვება ეს მე არ მომıგონებıა ტრადıცıულı რეცეპტıა რომელıს მოხედვıტაც ცხვება და ასე აცხობდნენ ჩემı წıნაპრებı ლაზებI და ასე გადაეცემა თაობıდან ტაობას ხოლო რაც შეეხება ზემოტ გამოქვეყნებულ რეცეპტს ცჰეხურı ბაქლავაა ამაზე ნუ დაıწყებტ დავას. მე არ ვამბობ რომ უზადო მცხობელı ვარ მეტქı მაგრამ ნამდვıლı ბაქლავა ასე ცხვება

ლიზი2012-05-27 03:27:54
ისე ეს პახლავა დზალიან ტკბილია და ,ვარიდებ ტავს გაკეტებისტვის, ეს რეცეპტიც არაა ცუდი გამიკეტებია და დზალიანაც კარგია,

მაკრინე2012-05-28 16:17:36
ამის დამწერს ბაქლავა თუ უჭამია როდესმე? თქვენი სხვა რეცეპტებიც ასეთივე ზუსტი და კარგია?

2012-05-30 00:09:52
ნამდვილბაქლავა ს მაწონი არ უნდა

2012-06-12 11:58:26
ხო რა ეს ბაქლავა არ არის და რა არის ისიც ვერ გავიგე

2012-06-12 11:59:07
ნუ არცხვენთ ბაქლავას

ნინია2012-06-13 20:04:08
ხალხო თუ ვინმემ იცის დადოს რა ?

პაცკუ2012-07-05 07:29:23
მეც ასე ვიცი,რომ ბაქლავს 40 ფენა უნდა.

2012-09-14 16:49:30
მეც ვიცი ბაქლქვა აცჰარული 50 ფენაა

2012-09-14 16:50:58
მაიას რეცეპტი სცორია ქობულეტსჰი მასცავლეს 40 ან 50 ფენაა

თამუნა2016-04-24 17:07:04
ნამდვილი ფახლავა 40 ფენისგან მზადდება..თითო ფენის მერე ესმევა გამდნარი კარაქი და ეყრება კაკალი ან მიწისთხილი,,რომელიც გვაქვს შაქრის გარეშე,წვრილად უნდა იყოს დაჭრილი...ასე მზადდება 40 ივე ფენა,,,ვჭრით სველი დანით და ვაცხობთ 200 -ზე როცა გაწითლდება ცხელ ფახლავაას ვასხავთ ცხელ თაფლიან სიროფს,,შაქრიანი სიროფი ამაგრებს ფახლავას,,,უნდა კარგად გაცივდეს და ისე მივირთვათ.ეს არის ნამდვილი თურქული ფახლავა...

დაამატე კომენტარი (მაქსიმუმ 2000 სიმბოლო) |

სახელი (მაქს. 20 სიმბოლო)

ელ–ფოსტა (არ გამოქვეყნდება)



გამოკითხვა
დღეს რომ საპარლამენტო არჩევნები იყოს, ვის მისცემდით ხმას?
  
ტოპ ათეული
1. ზოდიაქოს რომელი ნიშნით დაბადებულ ადამიანებს ელით წარმატება 2017 წელს?
2. სოფო ბედია ყოფილ ქმარს პასუხობს: "ყველაფერი მის ნამუსზე იყოს"
3. სკანდალი: ალასანიას ფარული გარიგება ქართულ ოცნებასთან...
4. ემიგრანტ შინამოსამსახურეებს და ძიძებს ევროკავშირში ოფიციალური სტატუსი მიეცემათ
5. "ჩვენ ვართ კიკუები? დედა მოვტ***“ - ხელჩართული ჩხუბი და ჭიქების მსხვრევა “პრიორიტეტის" ეთერში (ვიდეო)
6. აი, როგორი ჩაცმული მივიდა ცირა კობიაშვილი უნივერსიტეტში (ფოტო)
7. დეტალები მაგდა პაპიძის საქმიდან - რა გაუხმაურებელი ნივთმტკიცებები ამოიღეს მკვლელობის ადგილიდან?
8. ინციდენტი ვაჟა-ფშაველას გამზირზე - პოლიცია სუპერმარკეტში არავის უშვებს
9. "საქართველოში ვეღარ წამოვიყვან" - რატომ ვერ შეიკავა ცრემლები სანდრა რულოვსმა?
10. საქართველოს მოქალაქეებს უვიზოდ მოგზაურობა კიდევ 15 ქვეყანაში შეეძლებათ
სარეკლამო ადგილი - 83
252 x 60
სარეკლამო ადგილი - 29
468 x 60
რეკლამა საიტზე
ტელ.: (+995 32) 2-000-247
599 877-901