რეკლამა Presa.ge-ზე,
სპეციალური ფასები: 599 877 900

მთავარი | სიახლეები | ბიზნეს პრესა (BP.GE) | English | არჩევნები | პოლიტიკა | საზოგადოება | გმირები | კრიმინალი | დიასპორა | მედიცინა | სამხედრო | სპორტი | ხელოვნება | ლიტერატურა | ყვითელი | | ავტომარიაჟი | ბლოგები | ვიდეო | აფიშა | განრიგი | გურმანი | ვაკანსია 

25 აპ­რი­ლის ას­ტ­რო­ლო­გი­უ­რი პროგ­ნო­ზი
ახა­ლაია იმ დროს და­ა­კა­ვეს­,­რო­დე­საც ოთარ ურუ­შა­ძის სა­ხე­ლით იტა­ლი­ა­ში გა­დას­ვ­ლას ცდი­ლობ­და
სექ­სი ქარ­თულ კი­ნო­ში - ,,ეს გა­და­ცე­მა სა­ლა­პა­რა­კო ნამ­დ­ვი­ლად გახ­დე­ბა”
და­ვით ნარ­მა­ნია ხი­ლი­ა­ნის ქუ­ჩის მო­სახ­ლე­ო­ბის პრობ­ლე­მებს გა­ეც­ნო
ყველა სიახლე
 კალენდარი
ორშ სამშ ოთხ ხუთ პარ შაბ კვ
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829301234
ამინდი
  თბილისი8°-17°
  ქუთაისი12°-27°
  ბათუმი16°-23°
ფახლავა

09:12 25.05.2012

300 გრამი კარგად დარბილებული კარაქი გავურიოთ 5 ჭიქა ფქვილში. კარგად დავზილოთ, ცალკე თასში სოდასთან ერთად,  ამ მასას ძმრიანი მაწონი დავასხათ. შევურიოთ 3-4 კვერცხის გული და ავთქვიფოთ. ეს ყველაფერი კარგად გადავზილოთ. ცომი უნდა იყოს ისეთი, რომ თხლად იშლებოდეს. ცომი გავაჩეროთ 20 წუთი. მანამდე გავაკეთოთ გულსართი.

 

კვერცხის ცილები გავთქვიფოთ ისე, რომ ამოვიყვანოთ ფაფუკი მასა. შევურიოთ 2 ჩაის ჭიქა შაქარი ცოტ-ცოტაობით, და ვთქვიფოთ. შემდეგ შევურიოთ 2 ჭიქა გატარებული ნიგოზი

 

ცომი გავყოთ 3-4 ნაწილად. თითო გუნდა გავაბრტყელოთ თხლად. მერე დავაფინოთ ჯერ ერთი ფენა, გადავუსვათ გულსართი (მოვაყაროთ ქიშმიში სურვილისამებრ) მერე დავაფინოთ მეორე ფენა, გადავუსვათ გულსართი და დავაფინოთ მესამე ფენა და შემოვუკეცოთ ქვემოდან ბოლოები. შემდეგ ტაფაზევე დავჭრათ რა ზომაზეც გვინდა, ოღონდ ნაზად რადგან რბილია. ამის შემდეგ, ფაქლავა შევდოთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში.

 

ცხობის დრო დაახლოებით 30 წუთია. რომ გამოცხვება გამოვიღოთ, ასე 2-3 სუფრის კოვზი თაფლი გავხსნათ ცოტა წყალში და გადავუსვათ ფაქლავას.

 

მასალა:

 

300 გრ კარგად დარბილებული კარაქი,

5 ჩაის ჭიქა ფქვილი,

3-4 კვერცხის გული და ცილა გაცალკევებული,

2 ჭიქამდე შაქარი,

1 ჩაის ჭიქა მაწონი,

სოდა ძმრით,

2 ჭიქა ნიგოზი,

ქიშმიში სურვილისამებრ.

ბეჭდვა  
კომენტარები:
2012-05-25 10:59:09
ეს არა ბაქლავა და მცდარ რეცეპტებს ნუ აძლევთ ხალხს

2012-05-25 11:45:06
ეს ჩეხურ ბაქლავას უფრო გავს

ჩუტალა2012-05-25 17:36:01
რატომ შეგყავთ ხალხი სეცდომაში, ეს არაა ბაქლავა,რა 4 ფენა სად ნახეთ 4 ფენიანი ბაქლავა

მაია2012-05-25 17:38:03
ეს ჩეხური ბაქლავაა ნუ იბრალებთ კულინარობას ნამდვილი ბაქლავა ამ რეცეპტით არ მზადდება და არც 3 ფენად არ იყოფა და ბეზეთი გულსართი არ კეთდება სულ ცოტა 38 თხელი წელვადი ფენა უნდა იყოს და თითოეულ ფენას შორის უნდა მოვაყაროთ ნგვზით ან მოხალული კანგამძვრალი თხილით და შაქრıთ შეზავებული გულსართი და ყოველ ფენას უნდა მოვასხატ წინასწარ გამდნარი კარაქი ხოლო შემდეგ დავჭრათ და შევწვათ ბოლოს კი როცა გამოცხვება მოვასხათ არა თაფლანი წყალი არამედ შარბათი ანუ შაქრიანი წყალი

2012-05-25 19:37:49
რაო 38 ფენაო? ეგრე ვინ აკეთებს შეგიძლია რეცეპტი დადო მაია

2012-05-26 01:56:26
კარგით რააააა არც 38 Fენა არაა ბახლავა .მაია ასე თუ აცხობ ეს იმას არ ნიშნავს რომ სწორი რეცეპტი გქონია, მაშინ ასე ტქვი მე ასე ვაცხობ და ზალიან მომწონსტქო.

მაıა2012-05-26 11:33:01
დıახადაც 38 ფენა ნამდვıლı ბაქლავა ასე ცხვება ეს მე არ მომıგონებıა ტრადıცıულı რეცეპტıა რომელıს მოხედვıტაც ცხვება და ასე აცხობდნენ ჩემı წıნაპრებı ლაზებI და ასე გადაეცემა თაობıდან ტაობას ხოლო რაც შეეხება ზემოტ გამოქვეყნებულ რეცეპტს ცჰეხურı ბაქლავაა ამაზე ნუ დაıწყებტ დავას. მე არ ვამბობ რომ უზადო მცხობელı ვარ მეტქı მაგრამ ნამდვıლı ბაქლავა ასე ცხვება

ლიზი2012-05-27 03:27:54
ისე ეს პახლავა დზალიან ტკბილია და ,ვარიდებ ტავს გაკეტებისტვის, ეს რეცეპტიც არაა ცუდი გამიკეტებია და დზალიანაც კარგია,

მაკრინე2012-05-28 16:17:36
ამის დამწერს ბაქლავა თუ უჭამია როდესმე? თქვენი სხვა რეცეპტებიც ასეთივე ზუსტი და კარგია?

2012-05-30 00:09:52
ნამდვილბაქლავა ს მაწონი არ უნდა

2012-06-12 11:58:26
ხო რა ეს ბაქლავა არ არის და რა არის ისიც ვერ გავიგე

2012-06-12 11:59:07
ნუ არცხვენთ ბაქლავას

ნინია2012-06-13 20:04:08
ხალხო თუ ვინმემ იცის დადოს რა ?

პაცკუ2012-07-05 07:29:23
მეც ასე ვიცი,რომ ბაქლავს 40 ფენა უნდა.

2012-09-14 16:49:30
მეც ვიცი ბაქლქვა აცჰარული 50 ფენაა

2012-09-14 16:50:58
მაიას რეცეპტი სცორია ქობულეტსჰი მასცავლეს 40 ან 50 ფენაა

დაამატე კომენტარი (მაქსიმუმ 2000 სიმბოლო) |

სახელი (მაქს. 20 სიმბოლო)

ელ–ფოსტა (არ გამოქვეყნდება)



ტოპ ათეული
1. 7 ფრაზა, რომლებიც თქვენს შვილს წარუმატებელს გახდის
2. ეკა სამხარაძე და ნოე სულაბერიძე დაშორდნენ - „იცოცხლე გვირილა, ჩემთვის უკვე სულერთია“...
3. სიმსივნის 5 შესაძლო ნიშანი, რომლებიც უნდა ვიცოდეთ
4. თერჯოლაში მომხდარი საზარელი მკვლელობის დეტალები, რატომ მოკლა შვილმა დედა?
5. როგორ მივიყვანოთ ქალი ორგაზმამდე ?
6. „შემოუშვი არ გამაბრაზო!“ - ინციდენტი სამებაში (ვიდეო)
7. რა მოხდა აშშ–ში, მიხეილ სააკაშვილის ემიგრანტებთან შეხვედრისას?
8. აღდგომის დღესასწაულზე საფლავზე გასვლის შესახებ
9. Dior–ის სახლის ქართველი მოდელი და პრინცი ხუანი - ახალი ქართული სამეფო ოჯახი (ვიდეო)
10. უნიკალური გამაჯანსაღებელი რეცეპტი – დაბლა სწევს შაქარს, წმენდს ნაწლავებს, აწესრიგებს ნივთიერებათა ცვლას...
ბლოგები
დრო­ის მა­ხი­ნა (მოგ­ზა­უ­რო­ბა მო­მა­ვალ­ში)
რეკლამა საიტზე
ტელ.: (+995 32) 2-000-247, 595 58-18-18
599 877-901, 599 877-908
 
2014-04-24
visitor 30 542
visit 40 183
page 70 279
2014-04-25
  1 448
  1 450
  1 937