რეკლამა Presa.ge-ზე,
სპეციალური ფასები: 599 877 900
27 ნო­ემ­ბ­რის ას­ტ­რო­ლო­გი­უ­რი პროგ­ნო­ზი
ქუ­თა­ი­სის მე­რი­ა­ში თა­ნამ­შ­რო­მე­ლი გარ­დაც­ვა­ლა
,,2014 წლის ბო­ლოს­თ­ვის ბა­ქო-­თ­ბი­ლი­სი-­ყარ­სის რკი­ნიგ­ზის სა­ტეს­ტო მა­ტა­რებ­ლის გაშ­ვე­ბა იგეგ­მე­ბა“
,,თა­მა­მად ვე­ღარ გა­მოვ­დი­ვარ გა­რეთ"- ხა­ტია ბრა­ჭულს როლ­მა პრობ­ლე­მე­ბი შე­უქ­მ­ნა
ყველა სიახლე
 კალენდარი
ორშ სამშ ოთხ ხუთ პარ შაბ კვ
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
ამინდი
ხარჩო მეგრულად

10:03 14.04.2012
[presa.ge]

მასალა:

საქონლის ხორცი (გრუძინკა) 1 კგ.

ხახვი 2 თავი

დაფნის ფოთოლი 1ც.

ნიგოზი  1 ჭიქა

ნიორი  2 კბილი

წითელი ცხარე წიწაკა 1-2ც.

იმერული დაფქვილი ზაფრანა 1 ჩ/კ.

დაფქვილი ქინძი 1 ჩ/კ.

უცხო სუნელი 1 ჩ/კ.

სიმინდის ფქვილი 2 ს/კ.

წითელი ღვინის ძმარი 1 ს/კ.

მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

ხორცი გავრეცხოთ, დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად, ჩავაწყოთ ქვაბში დავასხათ წყალი ისე რომ მთლიანად ფარავდეს ხორცს და დავდგათ გაზქურაზე. როდესაც წყალი ადუღდება, დავამატოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და დაფნის ფოთოლი, ვხარშოთ სანმ სითხე მთლიანად არ ჩაშრება. ჩავასხათ ქვაბში 3 ჭიქა წყალი, კვლავ ავადუღოთ სითხე და ვხარშოთ ხორცი სანამ არ მოშორდება ძვალს. გატარებულ ნიგოზს დავუმატოთ, სიმინდის ფქვილი, დანაყილი ნიორი, წვრილად დაჭრილი წიწაკა, სუნელები, მარილი და კარგად ავურიოთ. ქვაბიდან რომელში ხორცი იხარშებოდა გადმოვასხათ ½ ჭიქა ბულიონი და მასში გავხსნათ  ნიგვზიანი მასა დავუმატოთ ძმარი, კარგად ავურიოთ. მომზადებული სოუსი ჩავასხათ ქვაბში რომელშიც მოხარშული ხორცია, ვხარშოთ ყველაფერი ერთად 5–8 წუთი, შემდეგ გადმოვდგათ გაზქურიდან. გავაფორმოთ დაჭრილი წითელი წიწაკით. (მეგრული ხარჩო სასურველია მივირთვათ ღომთან ერთად).

წყარო

ბეჭდვა  
კომენტარები:
2012-04-14 10:12:40
იფფფფფფფფფფფ

ალიბაბა2012-04-14 11:46:25
მეგრული ხარჩო მაგარია... ეს არ გავს მეგრულ ხარჩოს ეს რას გავს?

დადუ2012-04-14 12:58:44
გრუძინკაააააააა:D:D:DD:D:D:D:D:

2012-04-14 13:22:27
რას გავს და ბაჟეს))))))

ტატო2012-04-14 14:49:08
ღომთან ერთად მართლა მაგარია მეგრული ხარჩო..

2012-04-14 15:00:43
რა შეუხედავია
ფოტოზე...

2012-04-14 16:07:50
ეს არის საცივი:)))

ლიკა2012-04-14 20:29:42
რა ძმარი რეებს წერთ, ეს მეგრული ხარჩო არ არის.

2012-04-14 20:51:26
მეგრული ხარცჰო კვიტელი გამოდის და არა სპი;ოს ზვლის პერი

2012-04-14 20:52:53
ბოდისი კარტული კლავიატურა არ მკონდა და სასინელება გამოვიდა აცი არასოდეს არ დავცერ

რა მნიშვნელობა აქვს2012-04-14 22:31:29
კარგი იქნება თუ ახლად წამოდუღებულ ხორცს, სანამ დაჭრილ ხახვს ჩაყრით მოქაფოთ......ერთიცალი დაფნა არაა საკმარისი, წითელი წიწაკებით ზემოდან გაფორმება რაღაც ახალ ზედმეტობას გავს....და ა.შ....არჩ ფერი მომწონს ძალიან ეკონომიურადაა სუნელები თქვენ მაინც გაქვთ თავზე საყარი სუნელები საქართველოში......

2012-04-14 22:31:35
ხარჩოს რად უნდა ჭადის ფქვილი. გასახვავრიელებლად? ხარჩო მაშინ არის გემრიელი როდესაც ფქვილს კი არა და ბლომად ნიგოზს უზამ. ისე ზოგიერთი ნიგოზს საერთოდ არ უკეტებს და მოხალულუ ფქვილით აკეთებს, და გონია რომ ხარჩოა.

ხალხი2012-04-16 19:17:26
გვშიაააააააააააააააააააააააააააააააააააააააააააააა აააააააა...

ლევი2012-04-16 23:44:59
აუუ მაგარია ასეთი რეცეპტები ხშირად მხვდება, როცა არა მარტო ქართულს არამედ რუსულსაც ამახინჯებენ, არა გრუძინკა რა არის :)))) რუსულში ძ ასო რომ არ არის ნუთუ არ იცით?
ეს ისე მართლწერაზე, თორემ რეცეპტს არა უშავს. приятного аппетита

daji shelegia2012-04-17 02:10:02
ხარჩო რის ხარჩო....რის მჭადის ფქვილიო.იქ ბაჟეში ხახვიო აქ ხარჩოში მჭადის ფქვილო... ხალხო თქვენ ვინ შეგიშვათ სამზარეულოში...მაპატიეთ...

2012-04-18 20:20:41
ხალხნო ამდენი ბოგმა საიდან??????????????????????????????

2012-05-17 16:18:18
შენ ვითომ ჯურნალისტო თუ არ იცი ნუ ცერ ამას რა ეტყობა ხარჩოსი...ან დზმარი საიდან მოიტანეეეე..

ნანა2012-05-18 09:17:16
მეგრულ ხარჩოს ნიგოზი უნდა და არა ფქვილი ეს წიწაკაც რაააა........ და ხახვიც უფრო მეტი უნდა........ უნდა იყოს ყვითელი ფერის.ძალიან გემრიელია

2012-05-18 12:43:43
მომეწონა, რა გინდათ, ასე მზადდება. ოღონდ კარგი იქნება ზევიდან თუ არ მოაყრით წიწაკას,წვენთან ერთად მოხარშეთ

2012-05-18 15:44:03
რა ცუდი ფოტოა, ისე, მეგრულ ხარჩოს ნამდვილად უნდა სიმინდის ფქვილი, მაინც თავისებურ გემოს აძლევს, ტომატიც უნდა, აი ძმარი კი ზედმეტია: )))))

ჩუტალა2012-05-21 02:55:55
რაც მტავარია გამოგრჩათ, ხარჩოს სუნელი სადაა,ძმარი ზედმეტია პამიდორი ანუ ტომატი სადაა, როგორც ცხოვრება და ხალხი ისე მომზადების წესსაც ცვლიან რა უბედურებაა,ასე ისწავლიან პატარა დიასახლისები და გაქრება მეგრული ხარჩო

2012-05-22 00:50:48
რა მადისაღმძვრელიაააააა

ბელა2012-05-23 01:57:47
ხალხოოოო, რაო აუცილებელია ერთმანეთი ჩამოთ ხარჩოს მაგივრად? ზუსტად ასე აკეთებდა ბებიაჩემი, ცოტა სხვანაირად დეიდაჩემი და სხვები ოდნავ განსხვავებულად მაგრამ ყველა იყო ხარჩო და საოცრად გემრიელი, და ამის გამო არ ჩხუბობდნენ კარგით რააააა, გემრიელად მიირთვით.

2012-05-23 02:09:36
მურე ბოში თენა! გურ ვაგაი ჭკომუაშა! არ არის ეს მეგრული ხარჩო არაფრიიიიიით! ჩუტალაა! მართლი ხარ 100%-თ!

მანანა2012-06-13 16:38:40
ძმარი ხარჩოს არ უკეთდება! საერთოდ,სხვა საჭმელებშიც ძმარი იშვიათად იხმარება!

2012-06-14 00:53:07
გრუძინკა???-გრუდნიკა-არის რუსულად,ქართულად საქონლის მკერდი-ამ ნაჭერს ასე ქვია. ძმარი და სიმინდის ფქვილი ზედმეტია,ნიგოზს დუღილი არ უხდება,დუღილის შემთხვევაში ნიგოზი ცალკე რჩება და წყალი ცალკე. ამ რეცეპტის მომწოდებელმა საერთოდ არ იცის სადილის მომზადება.............

მაიკო2012-06-14 10:48:35
ან სურათი საიდან მოიტანეთ ან რეცეპტი. მიმზგავსებულიც კი არაა მეგრულ ხარჩოს. ოქროსფერია ხარჩო იმიტომ რომ ხორცს წვენი უნდა გადმოუწუროთ, ბევრ ხახვში მოშუშოთ, დაამატოთ პამიდორის ტომატი და კარგად მოხრაკოთ, შემდეგ დაასხათ მომზადებული მასა ნიგოზი, ნიორი, ხაქრჩოს სუნელი, ყვიტელი ყვავილი და ქინძი ხმელი, შეიძლება ერტი კოვზი ჭადის ფქვილის დავამატოთ. დავასხათ და ურიოტ წამოდუღებამდე, როგორც კი წამოდუღდება ჩავაქროთ.

გიორგი2012-06-16 14:28:12
:)))) ამდენ კრიტიკას ჩემო ძვირფასებო, მეგრული ხარჩოს ნაღდი რეცეპტი გამოაქვეყნოთ არ ჯობია?

მე მარია2012-08-17 00:54:23
ამის შემდგენელს უნდა ცოდნოდა აქ მეგრელები რომ დაპოსტავდნენ და ამდენი შეცდომა არ დაეშვა.
იმერული ზაფრანაო- რაო მეგრელების ყვითელი ყვავილი თან წინასწარ ტაფაზე ჰამომშრალი და მერე დანაყული რაა?.
ფერი ხომ საერთოდ არ ემთხვევა. ყველამ ის საქმე რომ ვაკეთოთ, რაც კარგად გამოგვდის -ვერა?
ეს ხარჩო არარაობაა ხარჩოს სუნელის გარეშე. ყოველ შემთხვევაში სახელი არასწორია. ისე ვინცხა რომელიმე თქვენთაგანის არ იყოს, რასაც გააკეთებ ყველაფერი კარგია და გემრიელად მიირთვით.

ვაკაკაია2013-09-30 08:36:21
ამდენ ლანძღვას დაწერეთ ვინმემ ნამდვილი მეგრული ხარჩოს რეცეპტი...

2013-12-23 21:46:14
Зусти рецептиа мхолод дзмрис магиврад квацарахс ан тклапс уматебен зоги ки цота томатс квител чадис пквилсац намдвилад укетебен харчос сунели ки ауцилебелиа исе дзалиан гвардзлиани халхи варт схвиси критика ан гвешлеба унда мивигот мхедвелобаши ром небисмиер кердзши унда икос дацули мтавари пнинципеби амаве дрос ковели диасахлиси тависебурад амзадебс мтавариа гемриели икос царматебебс гисурвебт

seo for cheap2014-05-12 15:40:38
Fu5UBj Enjoyed every bit of your post.Really looking forward to read more. Really Cool.

awesome seo2014-06-18 12:00:43
7HQaua Muchos Gracias for your post.Really looking forward to read more. Fantastic.

nice penalty removal2014-07-03 20:47:20
W3otsK Thank you for your blog. Much obliged.

awesome seo2014-07-04 05:52:23
TTzeNo I appreciate you sharing this post.Much thanks again. Awesome.

high pr backlinks2014-07-17 04:09:34
ko8lvm Very informative blog. Keep writing.

turbin Ventilator2014-07-24 10:42:51
Thanks for the blog post. Cool.

bitcoin price2014-07-24 13:11:23
Im obliged for the post. Really Cool.

Entertainment2014-07-24 14:17:27
Wow, great blog. Fantastic.

on the market2014-07-24 15:16:26
I really like and appreciate your blog.Thanks Again. Really Cool.

Web Filter2014-07-24 15:23:25
Thank you for your blog.Much thanks again. Keep writing.

Trending2014-07-24 16:20:11
Thanks so much for the blog post.Really thank you! Will read on...

mortgage calculators bmo2014-07-26 11:08:19
Thank you for your post.Much thanks again. Awesome.

online money making start2014-07-26 11:26:08
Great post.Much thanks again. Great.

ways to make extra money from home2014-07-26 12:39:27
Wow, great blog.Really looking forward to read more. Really Cool.

Earning Money From Home Online2014-07-26 12:44:52
I really liked your post.Thanks Again. Awesome.

Ways To Make Money Online2014-07-26 15:31:05
Im grateful for the blog.Thanks Again. Will read on...

grow boxes2014-07-26 18:16:33
Thanks a lot for the blog post.Thanks Again.

Sunifiram2014-07-26 18:52:43
Thanks for the post.Really looking forward to read more. Awesome.

五月二冬2014-07-26 20:05:23
Really informative blog.Really looking forward to read more. Cool.

ingreso cybernetico andre smith2014-07-26 21:04:13
Thanks for the blog.Much thanks again.

search engine optimization companies2014-07-26 21:20:02
I cannot thank you enough for the post.Much thanks again. Cool.

IRCTC PNR Status2014-07-27 02:22:30
A round of applause for your blog post.Really thank you! Great.

cruise bali2014-07-27 05:39:02
I loved your blog post.Much thanks again. Will read on...

online shopping2014-07-27 08:32:38
Im grateful for the blog post.Thanks Again.

How To Earn Money Online At Home2014-07-27 11:25:20
I value the blog.Really thank you! Keep writing.

spam2014-07-27 14:19:49
Thanks for sharing, this is a fantastic blog post. Much obliged.

structured water2014-07-28 16:58:20
I really like and appreciate your blog post.

philadelphia slip and fall law firm2014-07-28 18:07:48
Major thankies for the blog post.Really thank you! Keep writing.

Basketball Sneakers2014-07-28 20:20:41
Thanks for sharing, this is a fantastic blog post.Really looking forward to read more. Really Great.

weight loss2014-07-28 21:52:28
Wow, great post.Really looking forward to read more. Really Cool.

available here2014-07-28 23:10:26
Im grateful for the blog.Thanks Again. Much obliged.

kitchen2014-07-29 02:41:33
Thanks for the blog.Really thank you! Cool.

ემიგრანტი2014-09-29 11:27:21
ხარშო მიირთვით როგორიცაა------ისე იმერული ზაფრანა მკვეთრი, თავისებური გემოსია.ყვითელი ყვავილი კი მხოლოდ ყვითელია

ანნამარია2014-09-30 18:10:04
ეს არ გავს მეგრულ ხარშოს,

ხატუნა2014-10-03 09:24:21
ეს არ გახლავთ მეგრული ხარჩო. თან სუნელების პროპორცია იმდენად არასწორია... მეგრულ ხარჩოს ხარჩოს სუნელი უნდა გაუკეთოთ.თან ამ სურათზე კერძს საშინელი ფერი აქვს,რაღაც გულის ამრევი კერძია და არა მეგრული ხარჩო....

დანა2014-10-14 22:44:48
საქმე არაფერი გაქვტტტ...

ლია2014-10-15 15:27:57
ავიღოთ 1.დიდი მსუქანი დედალი,დავჭრათ ჩავაწყოთ ქვაბში და მოვხარშოთ,დავჭრათ 3 თავი გაწმენდილი ხახვი წვრილად,ქათამის ბულიონი ცალკე მოვათავსოდ და ჩავშუშოდ ხახვი ქათმის ხორცთან ერთად,ცალკე 3/4 ჭიქა გატარებულ ნიოზს დავუმატოდ 5 კბილი ნიორი(წვრილად დაკეპილი)მზა ხარჩოს სუნელი 1 ს/კ ,ტომატი 3ს/კ , წითელი დაფქვილი წიწაკა გემოვნებით,ეს მასა გავხსნათ ცოტაოდენ ბულიონის ნახარშში დავასხათ ქათმის ხორცს დავუმატოთ ბულიონი ,წამოვადუღოთ კარგად ,დავამატოთ წვრილად დაჭრილი ცოცხალი ქინძი, მეგრული ხარჩო მზადაა,გემრიელად მიირთვით)))))

მაია მეგრელი2014-10-16 14:10:21
ეს არ არის მეგრული ხარჩო ეს საცივს უფრო გავს აუცილებლად უნდა პომიდორი ან ტომატი, რა ხორცი ძვალს მოშორდეს არა, რა ხალადეცს აკეთებთ?
უნდა მოიხარშოს ნორმალურად და სუნელები კიდევ ყველაფერი არ უნდა უცხო სუნელი ყვიტელი ყვავილი და ხმელი ქინძი, ვისაც არ ეზარება ყველა წერს, ნუ ატყუებტ ხალხს

დაამატე კომენტარი (მაქსიმუმ 2000 სიმბოლო) |

სახელი (მაქს. 20 სიმბოლო)

ელ–ფოსტა (არ გამოქვეყნდება)



ტოპ ათეული
1. ბავშვი, რომელიც აბორტის შემდეგ გადარჩა - თანამედროვე სასწაული
2. სიგარეტის სუნისგან გათავისუფლების 6 საშუალება
3. 5 ყველაზე ძვირადღირებული სუნამო
4. "თქვენი დედა მოვტ..ნ" - ვის აგინებს მუსიკოსი ბექა გოჩიაშვილი?
5. ეკა სამხარაძის პირველი კომენტარი ნოე სულაბერიძესთან დაშორების შემდეგ
6. მამაკაცების სუსტი წერტილები ზოდიაქოს ნიშნის მიხედვით
7. თეონა კონტრიძე: ''შეიძლება მინეტს დედაც, დაც და ''დაჟე'' ძმაც აკეთებს''
8. შეარჩიეთ საახალწლო გარდერობი თქვენი ზოდიაქოს ნიშნის მიხედვით
9. განსხვავებული კატლეტები
10. მოგწონთ თქვენი სახელი?
ბლოგები
კა­ტე­ხიზ­მო: „მრგვა­ლი მა­გი­და – თა­ვი­სუ­ფა­ლი სა­ქარ­თ­ვე­ლო“ - პარ­ტი­ა?
რეკლამა საიტზე
ტელ.: (+995 32) 2-000-247, 595 58-18-18
599 877-901, 599 877-908
 
2014-11-17
visitor 40 561
visit 51 697
page 81 366
2014-11-18
  6 321
  6 769
  10 011
Array ( [0] => Array ( [0] => 697 [1] => swf [2] => 1 [3] => http://www.crystalbet.com/Pages/AdsRedirect.aspx?banner=8681c3a4-cc48-4c5f-bfc9-883dbb58b66c [4] => 2015-04-04 [5] => 0 [6] => 30 [7] => {"startSecs":15,"Duration":30,"advWidth":1000,"advHeight":150} ) )