• თბილისი
  • 33°C
  • 20 აგვისტო, 2017
article

„ ვიზის მისაღებად მნიშვნელოვანია საკონსულოს წარუდგინოთ დოკუმენტები, რომლებიც ადასტურებენ თქვენი ვიზიტის მიზანს

„ ვიზის მისაღებად მნიშვნელოვანია საკონსულოს წარუდგინოთ დოკუმენტები, რომლებიც ადასტურებენ თქვენი ვიზიტის მიზანს, საკმარისი თანხების არსებობას მოგზაურობისათვის და საქართველოში დაბრუნების მოტივს“

ევროპის, დიდი ბრიტანეთის, ამერიკის შეერთებული შტატების, კანადის, ავსტრალიისა და სხვა ქვეყნების ვიზის მისაღებად კონსულტაციას “ Free Travel“ -ის ოპერატორები უფასოდ გაგიწევენ. რჩევები თუ რა უნდა გაითვალისწინოთ ვიზაზე განაცხადის დროს - ტურისტული კომპანია “Free Travel”-ის წარმომადგენელი ნათია გზირიშვილი გვესაუბრა.

რა დოკუმენტებს ითხოვს საკონსულო ვიზაზე განაცხადის გაკეთების დროს?
საქართველოს მოქალაქეებს სხვადასხვა ქვეყნებში მოგზაურობისათვის გვჭირდება ვიზა. მათ მისაღებად უნდა მივმართოთ საკონსულოებს ან მომსახურების სააგენტოებს. ორივე ზემოთ აღნიშნული ითხოვს სავალდებულო დოკუმენტებს და, ასევე, მგზავრს შეუძლია წარუდგინოს სასურველი და  დამხმარე საბუთებიც.

რომელია სავალდებულო დოკუმენტები?

-         სააპლიკაციო ფორმა – თქვენი პირადი მონაცემების შემცველი კითხვარი

-         პასპორტი, სამოგზაურო დოკუმენტი

-         იდენტიფიკაციის ბიომეტრიული საშუალებები, ანუ უახლესი სურათი და ყველა თითის ანაბეჭდი (დამოკიდებულია საკონსულოს მოთხოვნაზე)

-         მოგზაურობის სამედიცინო დაზღვევა – რომელიც დაფარავს მინიმუმ 30,000 ევროს ღირებულების სამედიცინო ხარჯებს

-         სავიზო მოსაკრებლი

-         დამხმარე ან სასრუველი დოკუმენტაცია

გაითვალისწინეთ, რომ საკონსულო და მომსახურების სააგენტოც ვალდებულია მოგაწოდოთ სავალდებულო დოკუმენტების სია

რას ნიშნავს სასურველი ან დამხმარე დოკუმენტები?

ვიზის მისაღებად მნიშვნელოვანია საკონსულოს წარუდგინოთ დოკუმენტები, რომლებიც ადასტურებენ ქვეყანაში თქვენი ვიზიტის მიზანს, საკმარისი თანხების არსებობას მოგზაურობისათვის და საქართველოში დაბრუნების მოტივს.

·        დოკუმენტები, რომლებიც ადასტურებს თქვენი ვიზიტის მიზანს, მაგ.: მივლინებებისთვის; მოსაწვევი კონფერენციაში მონაწილეობის მისაღებად; სასწავლებად/ტრენინგის კურსებისთვის; უნივერსიტეტში ჩარიცხვის ცნობა; ტურიზმისა და პირადი მიზნებით მგზავრობისთვის; საცხოვრებელი ადგილის და მარშრუტის დამადასტურებელი საბუთი; ოფიციალური დელეგაციების წევრებისთვის; სახელმწიფო ორგანოს ან მიმწვევი მხარის მიერ გაცემული წერილი, და ა.შ.

·        დოკუმენტები, რომლებიც ადასტურებს, რომ გაქვთ საკმარისი თანხები მგზავრობის ხარჯების და ქვეყანაში თქვენი ყოფნის ხარჯების დასაფარად: მტკიცებულება ფინანსური მდგომარეობის შესახებ (მაგ.: საბანკო ანგარიშის ამონაწერი, საკრედიტო ბარათი), დასტური საცხოვრებელი ადგილის არსებობის შესახებ, საფასურის წინასწარ დაფარვის მტკიცებულებით ან ტურისტული პაკეტის ჯავშანი, მიმწვევი მხარის განცხადება, რომელიც ადასტურებს, რომ ის დაფარავს თქვენი განსახლების ხარჯებს და ა.შ.

·        დოკუმენტები, რომლებიც ადასტურებს თქვენს განზრახვას ევროკავშირიდან დაბრუნების შესახებ: უკან დასაბრუნებელი ბილეთი, მტკიცებულება ფინანსური მდგომარეობის შესახებ, მტკიცებულება დასაქმების შესახებ, მტკიცებულება უძრავი ქონების შესახებ, მტკიცებულება საცხოვრებელ ქვეყანაში ინტეგრაციის შესახებ, ოჯახური მდგომარეობის და პროფესიული პოზიციის და ა.შ. ჩათვლით.

ნებისმიერი ქვეყნის ვიზის მისაღებად განაცხადის გაკეთების სურვილის შემთხვევაში, შეგიძლიათ  მობრძანდეთ „Free Travel“-ის ოფისში, რომელიც მდებაორეობს დ. აღმაშენებლის გამზ. 175, ან დაგვიკავშირდეთ:
ტელ.: +995 599479955;  
ელ.ფოსტა: tours@freetravel.ge
ვებ.გვერდი: www.freetravel.ge 
Facebook: https://www.facebook.com/FreeTravelLTD/
Skype: LTDFreeTravel